Ga naar de inhoud

Natuurlijke pampaspluimen zijn allang niet meer weg te denken uit onze interieurs, maar wat te denken van gekleurde pluimen? Nog altijd natuurlijk, maar een tikkeltje gekker, vrolijker, gekleurder en een echte eyecatcher in huis! Ik mocht deze mooie pluimen ophalen bij Bloemsierkunst Terry Hecker in Terborg. Hier verkopen ze onder andere prachtig mooie boeketten en planten, maar ook bijzondere decoratiematerialen. 

Officieel komt het siergras uit Zuid-Amerika: Argentinië, Uruguay en Brazilië. De vlakten waar ze groeien worden ook wel pampas genoemd, vandaar ook de naam! Maar ook in Nederlandse tuinen zie je het siergras terug. Heb jij dat zelf in de tuin staan? Dan ben je een echte geluksvogel! Het drogen van pampas is een eitje: snoeien en op de vaas droogt de spriet vanzelf. 

Ik heb ervoor gekozen om de pluimen los in een vaas te zetten, zodat ze een echte eyecatcher worden. Maar je kunt pampas ook natuurlijk heel mooi en goed combineren met andere droogbloemen. Waar zou jij voor kiezen: een eyecatcher of een combinatie?