Ga naar de inhoud

Geluksklaver. Hallo op deze mooie zomerse dag in juni. Ik mocht weer iets uitzoeken bij @gieltuns dit keer weer voor een buitenplant gekozen want we zitten meer buiten met dit mooie weer zodat we er optimaal van kunnen genieten. 

Oxalis triangularis A. St.-Hil.

Dit plantje vind ik echt heel schattig, met die blaadjes wat een beetje op een vlindertje lijkt, en zijn mooie zachtroze bloemen, hij ziet er teer uit maar kan heel wat hebben, een behoorlijke stortbui gisteren heeft het plantje niet veel gedaan, ziet er nog prachtig uit.

 

Verzorging

De klaverzuring staat graag op een lichte plaats maar niet teveel in de zon. Halfschaduw geeft het mooiste resultaat. Verder heeft de Oxalis triangularis graag goed gedraineerde en niet te natte grond. De Oxalis triangularis houdt wat minder van: Droogte en teveel warmte. Dan kunnen de bladeren afsterven en die komen pas weer op als het weer koeler en/of vochtiger wordt. Het plantje houdt van temperaturen van gemiddeld 20 graden. Het is een vaste plant, als het te koud/warm of nat is geweest dan gaat het plantje in ruststand dan vormt het een knolletje, dan kan je het in de grond steken of vermeerderen dan komt het vanzelf weer omhoog. Of als je ze al in de volle grond hebt staan, opgraven en het knolletje splitsen en elders in de tuin zetten. 

Ik ben fan van dit plantje, jullie ook? Kijk dan eens in de mooie winkel van @gieltuns. Tot de volgende keer.