Ga naar de inhoud

Heerlijk hoe het buitenleven zich ontplooit.

We proberen iedere zonnestraal mee te pakken, lekker buiten eten, planten die groeien, de bakken gevuld met perkgoed en zo leven we toe naar die heerlijke zomerse dagen.

De plant die dit jaar niet mag ontbreken is toch wel de geranium.

 

Iedereen kent de geranium wel van de rode en witte in de bakken bij opa en oma, of van de puzzels van huisjes in de Alpen, maar deze plant is echt weer helemaal hot!

 

Bij Decora Bloemdecoraties spelen ze altijd goed in op de huidige trends en uiteraard ook met geraniums, daarnaast gaan ze ook mee in de trend van duurzame producten.

 

Ik mocht deze prachtige citroen geranium ophalen, samen met een mooie mand van gevlochten zeegras.

 

 

Citroen geranium? Jazeker!

Je leest het goed.

Behalve de rode, witte en roze geraniums zijn er meerdere soorten.

Denk bijvoorbeeld aan de Franse geraniums maar er bestaan ook citroen geraniums.

Hij springt misschien niet altijd direct in het oog omdat hij lang niet altijd bloemen heeft, maar ik heb geluk, deze staat prachtig in bloei. 

 

De citroen geranium is net zo makkelijk als zijn soortgenoten, water geven, dode bloemen eruit plukken en je hebt er ontzettend lang plezier van.

Sterker nog, haal hem van de winter naar binnen en er is een kans dat hij overleeft. 

Kortom een hele dankbare en makkelijke plant.

Waarom hij citroen geranium heet? Als je zijn bladeren aanraakt of breekt geeft hij een citroengeur af. Vaak wordt de plant in de zomer dan ook naast bed gezet omdat muggen geen fan van hem zijn.

Hoor je een mug, breek 1 blaadje, veeg het over je handen en de muggen blijven weg. 

Ook voor horecaondernemers dus een prettige plant om de terrassen  mee op te vrolijken. 

 

De mand waar de geranium in staat is het benoemen waard.

Gemaakt van gevlochten zeegras kan hij zowel binnen als buiten staan. Zet je hem binnen neer zet er dan een schoteltje onder ivm water geven.

De mand is gemaakt door Terima Kasih, bij het maken zijn geen chemicalieen gebruikt en hij is gemaakt in Azie. Door het kopen van manden van deze lijn draag je bij aan het creeren van banen en eerlijke lonen voor de mensen die meehelpen bij de productie.

Iets waar in deze tijd ook zeker naar gekeken mag worden. 

 

Ik zeg dit is een gouden combinatie!!

Kleur in de tuin, weg met de muggen op je slaapkamer, een goede bijdrage aan de maatschappij en de bijen zijn ook blij met deze prachtige plant die iedere hoek in de tuin of balkon zal doen opfleuren!

 Wil je meer weten over deze mooie plant, de lijn van manden of wil je advies over bijvoorbeeld met welke planten je het beste je balkon kan aankleden of je terras wat weer open mag?

Neem dan contact op met Decora Bloemdecoraties in Nijmegen, hun topteam staat altijd voor je klaar!!

Groetjes en tot de volgende blog!!

 

Joyce en het team van Decora Bloemdecoraties