Ga naar de inhoud

Zo zijn we 3 weekjes verder & mag ik weer een nieuwe blog schrijven voor jullie. Dit keer mocht ik bij Bloem Harmelen dit mooie lenteboeket met hyacinten ophalen, en laten dit nou één van mijn lievelings-bol-bloemen zijn in deze tijd van het jaar! De sneeuwklokjes staan bovenaan, maar de hyacinten komen toch echt op plek 2.

Waarom deze bij mij en misschien bij jullie ook favoriet zijn, is toch wel de geur, maar ook het leuke trosje met daar allemaal kleine bloemetjes aan. Het is echt een klein natuur wondertje..en dat zo vanuit een bolletje uit de grond. De hyacint in de vaas is natuurlijk uit de bol gekweekt, daarom is het beter om de onderkant van de stelen in tact te laten als je ze op de vaas zet, zo blijven ze langer staan en kan je er ook langer van genieten. 

Je hebt ze in verschillende kleuren, blauw,paars,lila,roze maar ook wit. Het brengt dus niet alleen een heerlijke geur maar ook nog eens vrolijkheid in huis…echt een lentegevoel! Ik kan dus echt vrolijk worden en intens genieten van dit mooie boeketje vol kleur en geur. 

De hyacint is net als het blauwe/witte druifje van de vorige blog een bolgewas uit de aspergefamilie en bloeit in Nederland van Maart tot Mei. Een enkel bloempje wordt een nagel genoemd en de stengel kan 2 tot 50 geurende bloemen dragen, die zo’n 20-45 cm hoog kan worden.

Wat is jullie favoriete-bol-bloem? Ik zou zeggen…ga snel naar je bloemist of als je in de buurt van Harmelen(tussen Vleuten en Woerden in) bent gezellig bij Bloem naar binnen, want dit brengt nu, met die storm die over NL raast toch echt één en al vrolijkheid in huis.. smile Oh en de vaas waar ze in staan? Die is van PTMD en kocht ik vorig jaar bij Bloem, want als je wilt kan je met een bos bloemen of plant inclusief vaas of pot naar huis gaan..net zo leuk, ook om (jezelf) kado te geven.

 

Liefs Desirée