Ga naar de inhoud

Op zoek naar een jungle vibe in je eigen interieur? Dan mag een Strelitzia niet ontbreken!  Met zijn grote bladeren en tropische verschijning is deze plant dan ook een echte eyecatcher.

De Strelitzia is er in 4 soorten, waarvan de Strelitzia Nicolai en Strelitzia Regina de meest voorkomende zijn. Het verschil tussen deze twee zit hem voornamelijk in de bloemen en de grootte van het blad: De Regina maakt mooie oranje bloemen maar heeft kleinere bladeren. De bloemen van de Nicolai zijn zwart met wit, al bloeit deze tropische, van origine Zuid-Afrikaanse verschijning, zelden binnenshuis.

 

De Strelitzia is een plant die vooral in de hoogte groeit. Ook binnenshuis kan de Strelitzia Nicolai met gemak 200 cm groot worden.

Qua verzorging is één ding érg belangrijk: licht! Deze plant is namelijk echt een zonliefhebber. In de zomer is het dan ook belangrijk dat deze plant voldoende water krijgt. Ook plantenvoeding mag in de zomer niet ontbreken. Wanneer de bladeren slap gaan hangen weet je dat jouw plant te weinig water heeft gekregen.

Tip: gebruik in de zomer ook een plantenpuit om de bladeren te sproeien

De bladeren van de Strelitzia zijn ook erg kwetsbaar en scheuren snel. Dit is verder normaal en geeft de plant een kenmerkend uiterlijk.  De buitenste bladeren kunnen na verloop van tijd bruin worden, deze kun je dan het beste afknippen. Op deze manier blijft jouw Strelitzia het mooist!