Ga naar de inhoud

Haal de lente in huis met de vrolijke Primula Acaulis! Primula is het verkleinwoordje van primus: “de eerste”. Ze zijn dan ook de eerste die het voorjaar aankondigen. Het zijn gezellige plantjes in een waaier van vrolijke kleuren waar je van geniet tot ver in het voorjaar. Bovendien zullen ze met de eerste warme dagen ook bijen en vinders naar je tuin lokken: het perfecte lente-tafereel!

 

Primula Acaulis. De soortnaam ´Acaulis´ betekent ´zonder stengel´. De bloemen van Primula Acaulis hebben geen bloemsteeltjes, maar zitten direct boven op het blad. Aan de uitstraling van al die felle kleuren kun je eigenlijk niet voorbijgaan. De meeste mensen kopen een Primula voor op de tafel, vensterbank of in de tuin.

Primula’s in de tuin zijn vrij gemakkelijk, als je er maar rekening mee houdt dat veel soorten en cultivars liefst op een licht zure, humusrijke, doorlatende grond in de halfschaduw staan. Ook kunnen ze bij u in huis voor een lentegevoel zorgen. Primula’s of sleutelbloemen zijn in het voorjaar overal te koop. Want Primula Acaulis is populairder dan ooit.

Een echte voorjaarsbloeier voor in de tuin!

Maar ook zeker leuk in huis voor het raam of op tafel, ook leuk als cadeautje en nu met Valentijn voor de deur, ze zijn er in diverse vrolijke/frisse kleuren.