Ga naar de inhoud

De Paasdagen komen er weer aan, dat betekent voor mij: quality time met mijn gezin. Ondanks dat ik die extra vrije maandag heerlijk vind, heb ik zelf verder niet veel met Pasen. Nou ja, we ‘vieren’ de Paasdagen wel, maar de dagen bestaan dan met name uit gezellig afspreken met familie en lekker eten.

Op één van de paasdagen maak ik altijd een lekkere paasbrunch. Dat betekent onder andere: versgebakken broodjes, versgeperste jus d’ orange en natuurlijk een gekookt eitje op tafel.

De tafel uitgebreid en over the top dekken schiet er vaak een beetje bij in, maar leuke paas servetten, een bosje tulpen en wat kleins voor de kinderen maken het dan toch een beetje feestelijk.

Verder spreken we eigenlijk altijd wel met familie af tijdens deze dagen. Nu niet met de hele familie tegelijk bij elkaar, maar gelukkig staan er ook dit jaar wel wat gezellige afspraken op de planning.

Wat ook wel een beetje traditie is geworden: paaseieren verstoppen en zoeken! Mijn oudste dochter heeft dat jaren fantastisch gevonden. Met een mandje in haar hand door de woonkamer, op zoek naar eieren. En dan dat koppie wanneer ze er eentje vond, geweldig!
Dit jaar zal onze jongste dochter het voor het eerst ook bewust meemaken. Zo leuk!

 

Wat betreft de paasversiering, daar ben ik de afgelopen jaren niet zo mee bezig geweest. Ik ben niet veel verder gekomen dan gekleurde paaskuikentjes op de brunchtafel en een bosje tulpen. Een paastak heb ik al een paar jaar niet meer gehad. De reden daarvan was vooral dat ik geen leuke hangers kon vinden. Nu we veel meer thuis zijn, vind ik een beetje extra versiering toch wel erg gezellig staan. Niet teveel, maar a touch of Easter ;).

De Wildernis is dit jaar mijn redding, want daar mocht ik deze prachtig gestylde paastak ophalen. Mijn interieur bevat weinig felle kleuren en paasgeel behoort dan ook niet tot mijn lievelingskleuren. In 2021 hoeft dat gelukkig ook niet meer en is er zoveel leuke paasdecoratie te verkrijgen. Ik vind de decoratie aan mijn paastakken ontzettend mooi in mijn interieur passen. De combinatie van de Franse tulp en de rustige versiering, heel subtiel en het matcht gewoon prachtig!

    

Toen ik de paastak ging ophalen, liep ik ook nog een rondje door de winkel zelf en wat zag ik daar mooie accessoires, planten en (droog)bloemen. Ik heb me in kunnen houden, maar ik ga van de week nog wel even terug om nog wat leuke items te scoren.

Wil je ook nog iets leuks voor op tafel tijdens de paasdagen of wil je iemand verrassen met een mooi cadeau? Bij de Wildernis vind je altijd iets passends!

 

Namens de Wildernis en mezelf, wens ik jullie hele fijne Paasdagen!

Liefs Rianne