Ga naar de inhoud

De Helleborus ook wel bekend onder de naam Nieskruid, Kerstroos of Winterroos kennen de meeste wel als de mooie winterbloeier in de tuin. Dit plantje bloeit als de rest van de tuin in een grote winterslaap is. Als snijbloem is de Helleborus iets minder bekend. Deze exclusieve bloem zie je daardoor niet bij iedere bloemist standaard in het assortiment. Het is echt een beauty en voegt iets extra’s toe aan een mooi exclusief boeket of bloemwerk. Maar ook met een paar losse takken op de vaas staan ze prachtig 

 

                     

 

De Helleborus is een bijzondere en mooie bloem.  Deze snijbloem is er in vele kleuren en variaties. Ik mocht deze Anna’s Red een mooi plekje geven. Ze komen van kweker De Werd Sierteelt uit Niftrik. Zij telen in de volle grond met in de bloeiperiode een plastic tunnel …. Dat was best even spannend, en het gaf extra werk met het stormachtige weer van de afgelopen periode…. Maar de bloemen hebben het doorstaan, en ze zijn prachtig! Met volle takken, stevige steel en een mooie grote bloem.

 

                         

 

Ik heb 1 grote glazen vaas gevuld met mooie lange Helleborus takken en op de keukentafel gezet. De kortere variant heb ik verdeeld over verschillende vazen en als groepje bij elkaar gezet. Samen een mooi en sfeervol geheel en echt genieten! Snijbloemen geven zoveel sfeer en gezelligheid aan je interieur!

 

          

 

Snijd de stelen goed schuin aan en zorg voor voldoende water en voeding. De Helleborus verdampt in huis meer dan hij aan water kan opnemen. Soms kan hij daardoor iets gaan hangen. Snijd dan de stelen opnieuw schuin aan en rol ze even in een papier, De bloem trekt dan snel weer op, en je kunt er weer volop van genieten.