Ga naar de inhoud

Helleborus.

Ik heb voor jullie nu wel een hele bijzondere blog met een bijzonder boeket bloemen. De Helleborus, ofwel kerstroos. Wij kennen deze natuurlijk vooral voor in onze tuin, met de uitbundige bloei in de mooie kleuren wit, roze, bordeaux of zelfs meerkleurig. Maar..wisten jullie dat hij er ook als snijbloem is?

 

 

Deze Helleborus in de vaas komt rechtstreeks van de kweker De Werd Sierteelt en kan je dus als snijbloem thuis op de tafel zetten. Als snijbloem is hij minder bekend onder de consument, maar zeker niet minder mooi, misschien zelfs mooier. Hier zie je de Penny’s Pink, dit is een grootbloemige Helleborus. Verser dan dit kan je je bloemen niet krijgen en zeg nou zelf? Dit is toch echt een plaatje zo met deze mooie kleur? 

 

Even wat weetjes over deze Helleborus. De bloemen van de Helleborus bestaan uit vijf kelkbladeren die groen of gekleurd zijn. De vruchten zijn kokervruchten die min of meer aan elkaar verboden zijn en de zaden, die een mierenbroodje hebben, worden door mieren gezaaid. Ze bloeien vanaf eind oktober tot maart ongeveer. Binnen in huis is het voor de Helleborus snijbloem warmer dan buiten en daardoor verdampt de bloem meer water dan deze kan opnemen, waardoor hij slap kan gaan hangen. Zorg ervoor dat hij voldoende en vers water krijgt met snijbloemenvoeding.

 

Ik ben groot fan van de Helleborus en vond het dan ook echt wel erg tof om deze als snijbloem onder de aandacht te brengen bij jullie. Zolang ze rechtstreeks van de kweker komen weet je ook dat je kwaliteit in huis hebt, een vaas met bloemen die echt lang blijft staan. Maar je kan ze ook op een minder traditionele manier op water zetten, zoals b.v. in reageerbuisjes. 

Wil je dus echt iets bijzonders in huis en anders dan de voorjaarsbloeiers die we kennen? Rij dan eens langs de kweker (De Werd Sierteelt) of vraag bij je bloemist of deze ze kunnen inkopen. Ik kon ze vers ophalen bij mijn vaste bloemist Bloem, die goed contact heeft met diverse kwekers, zo help je ook onze eigen ondernemers en je hebt een uniek mooi boeket bloemen in huis! 

 

Met speciale dank aan De Werd Sierteelt, Niftrik 

 

Liefs, Desirée