Ga naar de inhoud

Na een fijne vakantie is het altijd fijn om een vers bosje bloemen te halen. Bij Bloem Harmelen hadden de lieve dames een mooi herfst boeketje klaarstaan.

 

Paars.

Het boeket zit vol met mooie bloemen, kenmerkend voor dit seizoen. Naast de roos, die het hele jaar door kan, zit er ook eucalyptus en olijf in verwerkt. De prachtige paarse clematis kleurt samen met de alium, ofwel sierui het boeket.

 

Droogbloemen.

De grassen, gerbera en de mooie dahlia maken het boeket af. Er zitten veel bloemen in het boeket die je na de bloei kan drogen, zoals de doornappel. Een prachtige vrucht die je niet vaak in een boeket ziet. Hij is prachtig! Ben erg benieuwd hoe deze “uitkomt” of droogt als ik deze uit het boeket wil laten drogen.

Niet een standaard bos.

In het midden zit een prachtige artisjok, die, als deze uitkomt, prachtig paars kleurt. En dan de judaspenning. Ook deze zie je veel als droogbloem, hier staat hij nog gewoon in bloei. Kortom, er zit van alles in, veel bijzondere bloemen, die niet standaard in een boeket zitten. Maar jullie weten inmiddels dat ik ook niet van standaard hou.

 

 

 

Ik hou van bloemen in huis en deze bos is net even anders dan anders. Daarom is het iedere keer weer een verrassing als ik langs Bloem Harmelen ga. Ik ga er altijd met een blij gevoel weg! 

 

Rozenbotteltak.

Ook is het de tijd van het jaar om een mooie rozenbotteltak in huis te halen. Deze doen het altijd goed. Simpel maar toch mooi. Enkel in een mooie of unieke vaas, meer heeft deze niet nodig.

En je kan deze ook drogen. Ik heb hem hier niet op water gezet, gewoon in een oude kruik zodat hij indroogt.

 

Dank.

Speciale dank aan de dames van Bloem Harmelen, die met zorg deze bos hebben samen gesteld. Naast dit boeket maken ze nog veel meer prachtige boeketten naar wens, maar ook planten, droog of kunstbloemen vind je bij ze. En zoek je nog een vaas of pot? Ook deze hebben ze en ze hebben er altijd iets moois tussen staan.

Ik ben benieuwd of jullie ook een keer kiezen voor een -out of the box- boeket. Laat je verrassen door je bloemist en vraag er eens naar. 

 

Liefs Desirée