Ga naar de inhoud

Herfst de tijd van het jaar dat het weer guurder wordt en de dagen korter. Zo langzamerhand zitten we dan meer binnen en hoe leuk is het dan om je huis op te fleuren met wat kaarsen en natuurlijk een echt klassiek herfststukje. Ik mocht deze gezellige mand ophalen bij Elbrink Groen & Bloem in Vorden.

In dit klassieke herfststukje zit o.a de cyclaam verwerkt, een oude bekende. Met haar hartvormige blaadjes en bloemen die op elfjes lijken is het een fijne om de eerste donkere dagen mee op te fleuren. Ze is er in vele kleuren zoals roze, rode en diep paarse of zoals hier in het wit. Daarnaast is ze ook in vele maten beschikbaar. Zet haar op een lichte koele  plek en zorg ervoor dat ze een beetje vochtige voeten heeft, dan heb je er het langste plezier van.

Naast de cyclaam is in dit herfststukje ook de kleurige heide verwerkt. Wist je dat je zomer en winterheide hebt? De winterheide is ook een hele fijne om je tuin of balkon mee op de fleuren, tijdens de herfst en wintermaanden wanneer er verder weinig kleurigs is in de tuin. Symbolisch gezien staat heide voor passie, geluk en loyaliteit. Een rede te meer om deze sterke jongen in huis te halen of je tuin mee te versieren.

En wat is er nu meer herfst dan pompoen!

Pompoenen zijn er in vele soorten maten en kleuren. De pompoenen die in herfststukjes zoals deze zijn verwerkt zijn sierpompoenen. Deze zijn prachtig om te zien maar beter eet je deze niet, ze zijn erg bitter en bevatten weinig vruchtvlees. Sierpompoenen zijn er van oranje, tot geel, wit en zoals deze groen. Ze zijn erg decoratief, en er in groot en klein, in een mum van tijd tover jij je huis om een een gezellige herfstsfeer.

En wanneer je dan je huis hersftklaar hebt kun je fijn genieten van dit onderstaande vewarmende drankje.

voor 4 personen

 • 750ml kokosmelk

 • 250 gr pompoenpuree

 • 1,5 theelepel kaneel

 • 1 theelepel verse gember vers

 • 1/2 theelepel anijspoeder

 • 1/2 theelepel kardemom

 • snuif zeezout

   

  Doe alle ingrediënten in een pannetje en roer zachtjes terwijl je het opwarmt. Schenk in een mok en voeg naar behoefte wat koudgeslagen honing toe.

   

  Enoy  ♥