Ga naar de inhoud

HERFST

Het is inmiddels november, de wintertijd is van start gegaan en als je naar buiten kijkt zie je het meteen; we zitten middenin de herfst. Het seizoen van de vele kleuren, boswandelingen, onstuimig weer, kaarsjes en natuurlijk een gezellig sfeertje in huis. Hier hoort een mooie herfstbos van Rembrandt Bloemen bij en deze wil ik jullie graag laten zien:

 

De mooie antracietkleurige vaas had ik al, deze heb ik laten opmaken met een geweldig herfstboeket. Instant herfstgevoel. Ik heb deze in de badkamer gezet omdat de kleuren zo geweldig matchen. Het zijn aardse kleuren maar tóch vrolijk, door de gele, rode en oranje tonen.

Wat zit er allemaal in het boeket? Heel veel zoals je ziet, hierbij een greep uit de soorten:

* Cortaderia pluim
* Viburnum bes
* Celosia
* Herfstchrysant
* Gerbera
* Kangoeroepootje
* Zonnebloem

 

 

Geweldig vind ik ze; zonnebloemen. Nog net op de valreep aangezien ze t/m oktober bloeien. Deze kon qua kleur natuurlijk niet ontbreken. Wist je dat ze wel tot 3 meter hoog bloeien?

De bloem welke ik in dit boeket het meest bijzonder vind, is de Celosia. Oftewel “Hanenkam”. Ik heb de rode en de gele variant. Wat hier zo bijzonder aan is, is de vurige, kleurrijke, grappige en grote bloemformaties die doen denken aan de kam van een haan. De hanenkam is afkomstig uit tropische gebieden van Afrika en Amerika. Een ideale blikvanger. Hieronder een foto van de rode variant:

 

 

Er is nóg een bloem die ik heel bijzonder vind, namelijk de herfstchrysant

De herfstchrysant is een bloem die alleen bloeit in de maanden september, oktober en november. Hij groeit tot wel 1.20 meter hoog. Het typerende aan deze variant is de gele kleur en de groene bladeren. Van oorsprong komt deze bloem uit China en uit Japan, maar wist je dat de naam uit het Grieks komt? “Chrusos” betekent goud en “Anthemon” betekent bloem. Wanneer je deze namen combineert, krijg je “Chrysant”.

Hieronder een foto van de herfstchrysant, prachtig toch?

 

 

Deze bos bloemen heb ik geshopt bij Rembrandt Bloemen. Er zijn vier winkels, twee in Meppel (in de wijk Oosterboer en de wijk Koedijkslanden), één in Steenwijk en één in Vollenhove.

Wist je dat je bij hen een bloemen abonnement kunt afsluiten? Super handig en ontzettend leuk om cadeau te geven, zodat er iedere week of bijvoorbeeld iedere maand, aan je gedacht wordt! Maar je kunt het jezelf natuurlijk ook cadeau doen. Zo heb je iedere keer verse bloemen op tafel staan. Voor meer informatie zou ik je graag willen verwijzen naar de medewerkers in de winkels.

 

Tot de volgende blog!

 

Liefs, Jody

www.instagram.com/huisje.dewolde