Ga naar de inhoud

We mochten weer wat moois ophalen bij de Orchidee in Putten. Wat een groot boeket, hoe tof om dit cadeau te geven. Omdat we regelmatig wat krijgen, geven we dit prachtige boeket weg aan onze tante.

In het boeket zitten alstroemerias. De alstroemeria behoort tot de amaryllisachtigen. De alstroemeria herken je aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in talloze kleuren en worden het gehele jaar geteeld en geoogst.

De bloem van de alstroemeria bestaat uit drie keer drie bloemblaadjes, en elk daarvan heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect. Deze betekenissen samen staan symbool voor een langdurige vriendschap.

Ze worden het gehele jaar geteeld en geoogst, en voornamelijk gebruikt als snijbloemen. Ze hebben zes tot acht bloemen per steel, met een vlammende binnenkant in het wit, geel, rood, oranje, paars of roze. Als snijbloem is de alstroemeria een bloem waar je heel lang plezier van kunt hebben en wordt dan ook veel gebruikt in boeketten, zoals dit prachtige boeket.