Ga naar de inhoud

Ik hoor u denken. Een kraaiepootje? Ja dit is de (bij)naam van dit leuke plantje. Ik mocht dit prachtige Crass kraaiepootje een plekje geven in huis. Een nog redelijk onbekende van de Crassula-soort. 

Het was voor mij direct liefde op het eerste gezicht, want wat is dit een mooi plantje. Het licht weerkaatst prachtig op het puntige, mintgroene blad. De uiteinden lijken hierdoor wel te gloeien of licht te geven. De bladeren zijn bedekt met een fluweelachtig, aaibaar laagje. 

Zoals het uiterlijk al doet vermoeden is dit een vetplant. De plant komt uit het warme Zuid-Afrika. In het Nederlandse klimaat is de plant het best op zijn plaats in de warmte van het huis. Staande in de (half)zon. De plant kan voor een langere periode zonder water en is hierdoor verzorgingsvriendelijk.

Het Crass kraaiepootje is een plant die goed blendt in de nieuwe woontrends. Hij vindt zijn plaats in het veel geziene, rustige, beige kleurenpalet, de trend met Afrikaanse invloeden en warme tinten, de stijl met vrolijke pasteltinten en de terug van weggeweest moderne grijstonen met Franse allure. 

Ga jij deze plant ook een plekje geven?

Vraag ernaar bij je lokale bloemist.