Ga naar de inhoud

Hét bloemenseizoen als je het mij vraagt. De pioenrozen liggen weer in de winkels!

 

Iedere week loop ik even binnen bij onze lokale bloemist Bloemsierkunst Maarten. ‘Zijn de pioenrozen er al’? Nu waren ze er!! In alle kleuren, prachtig voor in ieder interieur. Want dat vind ik zo fijn aan bloemen, je kunt er ieder hoekje in je huis mee aankleden. 

Van de pioenrozen ontdekte ik dit jaar een voor mij onbekende kleur; Coral Charm. Ik ben er verliefd op! Deze heeft een prachtige gele kern wat super mooi afsteekt tegen de koraal kleur. Maar wat vooral heel tof is, is dat deze bloem verkleurd. Zie de foto’s hieronder, zelfde bloem maar een paar dagen verschil. Gaaf hé? 

 

Er zijn nog veel meer kleuren! Deze zijn wat bekender dan de Coral Sunset. 

  • de populairste pioen is toch wel de lichtroze Sarah Bernard. Dit is zeker een van mijn favorieten. 
  • dan is er nog de roodroze Red Charme die de bloemblaadjes binnenin showt als de ronde bloemknop zich openvouwt.
  • ook de paarse Lactiflora nam ik mee naar huis. 
  • de witte variant, Duchesse de Nemours (wat een prachtige naam hè), vind ik ook heel mooi! 

 

Het leuke aan Pioenrozen vind ik toch wel dat ze alleen in mei en juni te verkrijgen zijn. Dat maakt het een speciale bloem waar ik ieder jaar weer naar uit kijk. 

 

Nog wat laatste tips om er zo lang mogelijk van te genieten: 

  • verwijder zoveel mogelijk blad. Dit doe je zodat het zuurstof naar de bloem gaat en niet naar alle bladeren. 
  • voordat je de bloemen op water (met voeding) zet, snijd je de bloemen even aan. Zo nemen ze de voeding beter op. 
  • rennen naar de lokale bloemist voor de pioenen want voor je het weet zijn ze er niet meer! 

 

 

Met dank aan onze lokale bloemist Bloemsierkunst Maarten voor de prachtige veelzijdigheid aan kleur.