Ga naar de inhoud

Een winterboeket.

Zo in het nieuwe jaar na de feestdagen versober ik het huis. Het feestgedruis heeft zijn weg weer naar de zolder gevonden. De rust is wedergekeerd. Maar na een paar dagen rust ontstaat toch de drang naar de frisheid van het nieuwe jaar. Kleur en groen. 

Ik mocht een winterboeket ophalen bij bloemisterij Gradussen en zoals je op de foto ziet is het een echte eyecatcher in huis. Het brengt op de grauwe, grijze dagen net dat frisse wat het huis opfleurt. 

Ik wil alle onderdelen van het boeket even een podium geven: 

– de Tulpen Genua.

Met een prachtige roze/paarse met witte kleur, net alsof ze even in de witte verfpot zijn gedipt. Tulpen zijn mijn favoriete bloemen. Ik haal ze in januari en februari altijd meermaals in huis. Een makkelijke bloem die echt dat voorjaarse gevoel geeft. 

– de Amaryllis (Hippeastrum, witte bloem).

Solitair mooi groeiend uit de bol maar ook in een boeket als onderdeel van een geheel als snijbloem. Zie mijn vorige blog over de Amaryllis.  

– Chaenomeles superba oftewel Sierkwee. 

Uit de takken van de Sierkwee kwamen na een paar dagen prachtige kleine roze bloempjes. Hij is er ook in de kleuren geel, wit en rood. De Sierkwee is familie van de roos. 

– Salix (Wilgenkatjes).

Altijd mooi in zijn eenvoud. De katjes groeien aan verschillende Wilgensoorten, ze zijn in het voorjaar aan de bomen te vinden.  

– Magnoliatakken (Tulpenboom).

Ook al zo’n mooie bloem. De ruwe, grove takken met de prachtige knoppen die zich langzaam openen maken het compleet.

De verschillende bloemen maken het boeket tot een spannend geheel, waarin steeds weer een ander onderdeel zich opent en de aandacht trekt. De basis van het boeket staat met gemak een aantal weken. De tulpen heb ik 1 keer ververst voor nieuwe bloemen. 

 

Wil je ook een mooi, frisse eyecatcher in huis waarmee je mooi naar het voorjaar toe kunt leven? Breng een bezoekje aan je bloemist.