Ga naar de inhoud

Samen op pad om dennengroen, hulst takken en mos te vinden. Vroeger was dat bij mijn opa vaste prik. Om daarna kerst stukken te maken. Mooi vond ik ze niet, die in de winkel waren nog ok en stonden steevast bij ons op de tafels. Vandaag de dag zijn ze flink ge-upgrade! Maar de mooie herinneringen van vroeger blijven.

Hip jasje.

Het kerststukje anno 2022 heeft een hip jasje gekregen. En hoe! De oubollige sierpepertjes en appeltjes maken plaats voor mini kerststerren en balletjes. Het kerstgroen blijft, want een goeie basis is belangrijk. Van hieruit kan je het stukje gaan opbouwen. Met mos, takken van de hazelaar en bloembolletjes maak je het helemaal van nu.

 

Herkomst.

Het kerststukje wordt vooral in de maand december gemaakt. De basis is vaak steekschuim (dit zag je vroeger heel veel) en groen. Het dennengroen komt vaak terug, maar ook mos of conifeer. De kerststukjes stonden vroeger, maar nu ook, op tafel ter decoratie. Vroeger deed men er ook kaarsen in en ik weet dat die bij ons een enkele keer iets te laat uitgeblazen werden haha.

 

Krans.

Wat je nu ook vaak voorbij ziet komen zijn de kerstkransen. Voor op tafel met bijvoorbeeld adventskaarsen, maar ook aan de muur of deur. Deze kransen zijn bekleed met dennengroen maar ook eucalyptus, wat echt heerlijk ruikt. Met wat rode besjes erdoor is het met recht een kerstkrans.

Verzorging.

De verzorging van een kerstukje is simpel. Een stukje met steekschuim geef je wat water, zodat het schuim vochtig blijft. Kerstukjes zoals deze bij ons kun je met de plantenspuit benevelen. Zorg ervoor dat je wel wat onder het stukje plaatst, zoals een schoteltje, voor het vocht. Na de kerst kan je de kerstversiering eruit halen en hem gewoon op tafel laten staan. De kerststukjes van tegenwoordig blijven ook veel langer mooi.

Wens.

Dit is alweer de laatste blog van dit jaar die ik mocht schrijven voor Taste the Green in samenwerking met de lieve meiden van Bloem Harmelen. Ik mag dit nu ruim 1 jaar doen en ik vind het nog steeds super tof! Naast de blogs mocht ik ook mee werken aan de bureau kalender van Plantion voor 2023, zo zo gaaf om mijn foto’s daarop te mogen zien staan. Ik wil dan ook specifiek de meiden van Bloem Harmelen, Taste the Green en Plantion bedanken voor deze mooie samenwerking. Ik wens jullie allemaal dan ook hele fijne kerstdagen en een mooi, fleurig 2023! 

Liefs, Desirée