Ga naar de inhoud

Hoera het is voorjaar!!!

 

De kerstboom is het huis uit, de ballen liggen weer in hun doos, de lampjes zijn weer opgerold, de naalden opgezogen en toen ineens….toen was ons huis leeg.

Ineens missen we iets in huis, is het leeg, saai, kaal, en  noem maar op.

Tel daarbij op dat de dagen weer wat langer worden, we hebben weer wat meer daglicht, we zitten meer thuis wegens Covid en dan krijg je dat we het thuis toch gezelliger willen maken.

Hoe fijn is het dat de natuur een handje meewerkt!!

Er zijn namelijk weer bloembollen te verkrijgen en die voorzien perfect in de behoefte aan meer gezelligheid in huis.

 

Ik mocht bij Decora , Nijmegen een prachtige glazen schaal in ontvangst nemen vol met voorjaarsbollen, wat een bofkont. Kerst was net opgeruimd en deze schaal was dus perfect!

De schaal is mooi gevuld, met heerlijk geurende hyacinten, blauwe druifjes en mooie lenteachtige narcissen.

Een genot om naar te kijken en een snelle sfeermaker.

Iedere dag zie je weer veranderingen. De bloemetjes die omhoog groeien en iedere dag wat verder uitkomen.

Plaats hem bijvoorbeeld op je tafel.

 

Maar je kan bijvoorbeeld ook een mooi dienblad pakken en hem op een bank plaatsen, vensterbank, dressoir , noem maar op.

Waar je hem ook zet, het is genieten.

Bloembollen geven direct een gezellige sfeer in huis, ze voegen kleur toe en wees eerlijk, we hebben allemaal behoefte aan die eerste zonnestralen in huis, de eerste lentedagen etc en laat bloembollen  nu net dat lentegevoel geven.

Daarnaast zijn ze supermakkelijk, je kan ze in een leuke glazen pot zetten zodat je de wortels mooi kan zien, of de oude aardewerken potjes uit je schuur vullen en in een hoekje bij elkaar zetten. Dan heb je direct een fleurige minituin.

Qua onderhoud kan je het niet makkelijker hebben.

Je hoeft er namelijk niets aan te doen!! Waar een kamerplant nog weleens moeilijk kan zijn, zijn bollen zo makkelijk. De voeding hebben ze al in hun bol zelf zitten, dus water geven hoeft niet.

Het kan wel, wat er dan gebeurd is dat de bloemen meer omhoog schieten.

En zijn je bollen in huis uitgebloeid? Snoei het groen eraf en plant de bollen in de grond, volgend jaar ben je er dan erg blij mee als je de lentekleuren in je tuin ziet verschijnen.

 

Decora heeft diverse bloembollen in de verkoop, losse bollen zodat je er zelf mee aan de slag kan gaan, maar ze hebben ook een mooi assortiment met opgemaakte schalen, zeker de moeite om langs te gaan bij hun Drive Inn verkooppunt. Ze hebben echt voor ieder wat wils, groot en klein. 

Blauwe druifjes, witte druifjes, hyacinten , en meerdere soorten narcissen. Wist u bv dat de Bridal Crown een hele mooie dubbele bloem heeft en lekker ruikt?

(en mocht je een kamerplant willen ipv de kerstboom, ook die hebben ze staan en zijn vanaf hun Drive Inn te bezichtigen)

 

 

 

Bent u in Nijmegen, dan zou ik zeker langs de Drive Inn gaan en zorgen voor de lente in huis.

Het voorjaar wat eraan komt en zich af en toe al laat zien moet gevierd worden!!

 

Op een mooi voorjaar, 

Liefs Joyce 

in samenwerking met Decora Bloemdecoraties , te Nijmegen