Ga naar de inhoud

Een van de nieuwste plantentrends is hydroponie: planten die met de wortels in water staan. Hierbij geniet je niet alleen van de mooie glas-plant combinatie, maar kun je ook de wortels van alle kanten zien groeien. Bovendien hoef je deze planten nauwelijks te verzorgen.

Heb je weleens een plantje gestekt? Dan heb je waarschijnlijk al ervaring met hydroponie. Hierbij zet je het stekje in water, zodat deze kan gaan wortelen. Vaak pot je dit kleine plantje vervolgens op, maar je kunt hem ook verder laten groeien in water. Het enige wat je moet doen is het water af en toe verversen.

Hydroponie is een soort middenweg tussen een plant in pot en een boeket op de vaas. Staat solo mooi, maar ook leuk om te combineren met een windlicht of schaaltjes.

Hydroponie planten houden van redelijk wat licht en zorg ervoor dat de wortels goed onder water staan.

Een schitterend gezicht vind ik het, zo’n enorme plant in een relatief klein vaasje. En het wortelnetwerk dat onder water ontstaat is al minstens zo mooi.

Kan je deze trend toepassen op elke plant? Helaas niet, maar gelukkig zijn er heel veel planten die het wel kunnen.

O.a. Begonia Clusia, Monstera, Spathiphylium, Pannenkoekplant of Anthurium.

Hydroponie planten kun je ook kopen bij je plaatselijke bloemist of tuincentrum! Heeft hij het niet in de winkel, dan kunnen zij dit voor jou inkopen bij de Bloemenveiling.