Ga naar de inhoud

Het nieuwe jaar is het moment waarop we allemaal een betere versie van onszelf willen creëren. In januari gaat dat nog goed maar in februari word het al moeilijker. In deze blog ga ik je een paar interieur gerichte tips geven hoe jij je goede voornemen kan volhouden. Klinkt gek misschien maar het werkt weldegelijk!

 

Als voorbeeld neem ik een van de meest voorkomende goede voornemens, meer bewegen. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de sportschool niet mijn favoriete plek is om te sporten. Ik voel me bekeken en niet vrij genoeg om fouten te maken tijdens het doen van mijn oefeningen. Zelfs als ik met mijn vriend ging vond ik het niet fijn. Soms ging het weken aan een stuk goed en vervolgens ging ik weer maanden niet.

 

Ik koos ervoor om onderstaande hoekje om te toveren tot mijn sport hoekje in huis.

 

Dit moet dus anders

Wat nu als je voor ieder voornemen dat je hebt een plekje in huis creëert. Een plek waar je jezelf fijn voelt. Maak er iets leuks van. Zo kun je de oude negatieve energie omzetten in nieuwe positieve energie en zul je je goede voornemen beter volhouden. Dit werkt zo voor alle voornemens, hieronder volgen een aantal voorbeelden:

– Meer bewegen: Sport hoekje in huis
– Gezonder eten: Keuken decoreren
– Minder schermtijd: Lees hoekje in huis
– Leven met meer rust: Meditatie hoekje in huis
– Beter omgaan met geld: Werkplek met kasboekje
– Iets nieuws leren: Werkplek in huis
– Stoppen met roken/drinken: Plek voor vervangende gewoonte

 

Mijn persoonlijke voorbeeld:

De entree was voor mij de perfecte plek om ’s ochtends mijn yoga matje uit te rollen en wat oefeningen te doen. Deze plek moet rust uitstralen en daarom ben ik op zoek gegaan naar wat extra planten. Helaas was een plant uitzoeken voor dit donkere hoekje nog wel een uitdaging. Daarom ging ik deze maand voor de Taste the Green blog langs bij Bloemsierkunst Futura, met de vraag welke plant hier het beste paste. Dat bleek de Kentia Palm te zijn en hier kom ik later in deze blog nog even op terug.

Om deze donkere hoek nog wat functioneler licht te geven heb ik nog een led buis aan de muur gemonteerd. Ik maak nu graag gebruik van deze nieuwe plek in huis en dit geeft me extra motivatie om mijn goede voornemen vol te houden.

 

 

Tips voor jouw eigen goede voornemen:

Het aller belangrijkste is dat je een plek voor jezelf creëert in huis om te werken aan jezelf en dat je deze helemaal naar je zin maakt. Doe dit bijvoorbeeld door een aantal van de volgende dingen:

– Een wand te schilderen in je favoriete kleur
– Wat meubels toe te voegen en/of ze op te pimpen
– Planten te plaatsen waar je dol op bent
– Het comfortabel te maken voor jezelf
– Decoratie te plaatsen die je al zo lang op je verlanglijstje hebt staan
– Benodigde apparatuur neer te zetten en/of te kopen

Al deze dingen maken het voor jouw straks makkelijker en leuker om aan je goede voornemen te werken. Ten tweede heb je straks deze energie gestoken in het maken van deze plek dat het eigenlijk ook te zonde is om het niet te gebruiken. Zie het als een soort stok achter de deur. Maar je kunt jezelf ook belonen met spullen voor deze plek als je het weer een maand hebt volgehouden!

Zo gek is dat idee toch nog niet? Succes met het volhouden van jouw goede voornemen!

 

Waarom de Kentia Palm?


 

Deze keer even wat anders dan een bosje bloemen, want voor dit hoekje wilde ik graag een mooie kamerplant. De standplaats van een Kentia Palm is in de schaduw en daarom is hij perfect voor deze hoek. Hij kan in tegenstelling tot andere palmen erg goed tegen schaduw. Voorkom dus een een plek met veel licht en zet hem nooit in de zon. Het blad zal geen worden wanneer het te veel licht krijgt.

De Kentia palm hout van een vorige grond maar dat wil niet zeggen dat zijn wortels altijd nat moeten staan. Is dit wel kan hij gaan rotten. Verder is de palm makkelijke kamerplant om te verzorgen.

Dus heb jij ook zo’n donker hoekje in huis? Deze plant past hier perfect, ook als je geen groene vingers hebt!