Ga naar de inhoud

hoi allemaal!!!

 

yes het is het feestseizoen!!

Iets waar ik na de zomervakantie eigenlijk al naar uit ga kijken, die gezellige feestmaand met die fijne kerstdagen.

Eigenlijk vieren wij  thuis niet echt kerst, ben blij met een paar dagen rust en die nemen we dan ook, maar wat ik wel probeer is er om er een hele kerstmaand van te maken, geen 2 dagen kerst maar gewoon een paar weken.

Begin december zetten we traditioneel de boom, de kadootjes stromen langzaam binnen en die leggen we eronder en tja waar ik toch echt versiering genoeg heb, moet ik bekennen dat ik toch echt ieder jaar weer wat leuke dingen koop. 

Ik kan dan ook zeer impulsief zijn, een mooie kandelaar, een mooie bal kan ineens een reden zijn om de kleuren van vorig jaar in de kelder te laten liggen en het dit jaar qua kleur helemaal anders aan te pakken.

Ook dit jaar was er weer 1 item dat de boel op de schop zette en dat was toch echt de schuld van Decora bloemdecoraties uit Nijmegen.

Ik mocht een prachtige kerstkrans in ontvangst nemen, en nee dat was er niet zomaar 1, maar goed ik weet wat voor prachtige ontwerpen ze verkopen dus had het wel kunnen raden dat hij mooi zou zijn.

   

Het is een prachtige kerstkrans, opgezet met mooi nobelis groen, blauwe bessen, denneappels en echt te kekke hyacinten die een aardige duik in een glitterbad hadden genomen.

Lekker ouderwets dus maar met een heerlijke over de top moderne twist! Ik hou ervan!

 

 

De krans heeft 4 prachtige hyacinten die lekker knallen qua kleur!

Ik ben gek op bloembollen, ze zijn makkelijk in onderhoud, lees ze doen het vaak lekker prima uit zichzelf en je ziet ze per week groeien en in bloei komen.

 

Gezien deze roze glitterbommen was mijn kleurenpalet voor deze kerst snel duidelijk, ik had eerder van Decora al een prachtige gouden amarallisbol gekregen dus de keuze viel op roze met goud, lekker fout!!

De roze en gouden ballen uit de kelder gehaald en aan de slag!!!

 

 

Kerstkransen zijn supermakkelijk om je huis snel in kerstsfeer te brengen.

Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken als tafeldecoratie. Leg hem op een kleurrijke loper op je eettafel en je huis ademt direct kerstsfeer.

De krans doet het ook prima op een dienblad zoals hieronder op de foto, ik heb wat roze en gouden kerstballen eromheen gelegd en klaar. 

Zet een leuke glazen vaasje in het midden, kaarsje erin en het feest kan helemaal beginnen.

Deze kransen zijn echt heel makkelijk in onderhoud, de bollen hebben geen water oid nodig en die gaan vanzelf in bloei komen.

De nobelis zou je kunnen sproeien met water zodat hij niet indroogt, of met haarlak tegen het uitvallen, maar ik vind het zelf niet noodzakelijk. 

Neerleggen en klaar, o en er uiteraard van genieten, dat is alles.

 

 

 

Als laatste nog een weetje over de kerstkransen, de afkomst van de kransen stamt uit de tijd van de Romeinen. De kransen hadden toen het teken van overwinning, denk aan de laurierkransen van Olympische atleten.

In de tijd van de Germanen werden de kransen aan de deur gehangen, het werd een teken van licht , lang leven en geluk. Denk aan de donkere dagen voor Kerst en dat iedereen na de feestdagen uitkijkt naar het voorjaar en meer licht, tja dat is dus al in ons DNA gestopt sinds de Germanen.

 Maar deze mooie kerstkrans geeft mijn eettafel een mooie oppepper en is echt een eyecatcher die direct voor sfeer zorgt!

Zoek jij nog een leuk kerstkado? Heb je echt geen idee?

Loop dan eens binnen bij Decora in Nijmegen, er staan de mooiste kandelaars, de winkel hangt vol met prachtige kerstballen en ornamenten, altijd een gevulde bloemenstal en momenteel de mooiste kerststukken!!

Bedankt voor het lezen en tot het volgende blog!!

 

Hele fijne feestdagen voor iedereen,

 

liefs Joyce 

Decora Bloemdecoratie Nijmegen