Ga naar de inhoud

Hallo gezellig dat jullie weer mijn blog komen lezen. Wat een schitterend weer is het dus fijn om met potjes en plantjes bezig te zijn. Dit keer kreeg ik van @gieltuns een kamerplant, de kamerlinde, prachtige plant mooie zachte bladeren erg aaibaar, net fluweel, het geeft ook mooie witte bloemen dat maakt deze plant wel heel bijzonder vind ik. Ik heb hem nu even in een mand gezet, dat staat erg leuk bij het Boho sfeertje van de bijkeuken. @gieltunsvintageandflowers heeft nog veel meer moois in zijn winkel voor binnen en buiten maar ook vintage vaasjes, echt een bezoekje waard.

 

Kamerlinde

Ze kan als kamerplant worden gehouden, in een ruime, goed verlichte kamer maar niet in volle zon. Ze heeft voldoende voedingsstof en vochtigheid nodig. De kamerlinde groeit hard. Het is dan ook aan te raden om hem elk jaar in een iets grotere pot te zetten met nieuwe aarde. De nieuwe aarde is nodig vanwege de harde groei en grote bladeren. 

Snoeien doe je het beste na de bloei in mei. Zo kan de plant zich mooi vertakken in plaats van de stengels die je anders zou krijgen. Tijdens de bloei van september tot en met april moet de potgrond steeds licht vochtig blijven. Van mei tot juli kan je minder water geven. Laat de kluit tussen de gietbeurten wat opdrogen. Vanaf juli kan je wat mest geven en weer starten met water geven. Sproei 1 á 2 keer per week want de kamerlinde heeft een hoge luchtvochtigheid nodig. 

Verzorging

Gebruik af en toe vloeibare plantenvoeding en vervang de potgrond halverwege de groei.

Plek

Lichte plek, maar niet in de volle zon. Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips om deze mooie plant te houden. En graag weer tot de volgende blog.