Ga naar de inhoud

Een tropisch tintje in huis voeg je gemakkelijk toe met deze Kentia palm. Voordeeltje is dat het een sterke plant is en gemakkelijk in onderhoud, dus dat moet in elk huis goed komen! In deze blog deel ik tips voor de verzorging van de Kentia palm. 

Water

De palm moet in een contant vochtige grond staan, dus geef daarom in de zomer om de 5 dagen een beetje water en in de winter om de 10 dagen. Ook kun je de bladeren van de palm besproeien, zodat deze langer mooi blijven en je spint voorkomt. In de zomer kun je makkelijk de plant even naar buiten zetten tijdens een regenbuitje!

Zonlicht 

Wat betreft licht is de Kentia palm een makkelijke plant en kan hij ook tegen iets minder licht. Let er wel op dat je de palm niet direct plaatst voor een raam op het zuiden, dan krijgt de plant teveel licht! Op drie meter afstand kan het wel prima in direct zonlicht staan.

Bemesten

De Kentia palm kun je wekelijks bemesten van april tot september met vloeibare plantenvoeding. Daarbij is de helft van de aanbevolen dosering voldoende, omdat de plant langzaam groeit. De plant kan ook prima overleven zonder bemesting, maar dit zal de groei en gezondheid niet bevorderen. 

Verkleurd blad

Het is niet te voorkomen dat de bladeren bruine randen krijgen. Zijn de bladeren geel? Dan krijgt de Kentia palm te veel licht en is het slim om de palm een meter van het raam af te verplaatsen. Bruin blad is vaker een gevolg van te veel of te weinig water. De oudste/onderste bladeren worden ook bruin en gaan uiteindelijk dood, maar daar hoef je je geen zorgen over te maken! Dat is een natuurlijk verschijnsel.