Ga naar de inhoud

 

Deze week kon ik weer iets ophalen voor deze blog bij @anemoondronten, dat is elke keer weer een feestje. Dit keer stond er een mooi gevulde vaas op mij te wachten, de dames hadden er weer hun best op gedaan.

Inmiddels staat hier de kerstboom ook en heb ik hier en daar wat kerstversiering aangebracht om onze woonkamer nog meer in kerstsfeer te brengen. Met oa. sterren in verschillende maten en van verschillende materialen, ik heb er ook een paar zelf geknutseld.

 

Aangezien ik zelf altijd enthousiast ben over pluk boeketten, was ik dan ook heel blij met dit kerst boeket. Waarin verschillende soorten takken en bloemen zijn verwerkt zoals Amaryllissen, Pinus takken, Scabiosa, Katjes, Eucalyptusknoppen en Pieris Japonica. Zelf ben ik fan als een boeket er wat nonchalant uitziet, en dat is deze keer zeker gelukt.

De Amryllis

De Amaryllis, behoort tot de narcis familie en er bestaan ongeveer 70 soorten. De bloem bestaat uit  een rechtopstaande holle bloemstengel met twee tot vijftien grote bloemen. De Amaryllis is zowel als snijbloem als in bolvorm te koop. Als de bloem topzwaar is kun je een stokje in de holle stengel plaatsen voor extra ondersteuning.

De Eucalyptusknop

De Eucalyptus knop is een geslacht uit de mirte familie, die oorspronkelijk uit Australië komt.

De Pinus

De Pinus, behoort tot de conniferen, met een verschil in groei van de takken. Bij de Pinus groeien de takken als een soort kwastjes bij elkaar.

 

De Scabiosa

De Scabiosa, ook wel bekend als druifkruid stamt af van de kamperfoelie familie. Verkrijgbaar in de kleuren, blauw, paars en dieprood. De bloemen lijken een beetje op speldenkussens.

De Pieris Japonica

De Pieris Japonica, is verwant aan de heide familie. En is met zijn geurende donker roze trosvormige bloemen een echte toevoeging in dit kerstachtige bloemstuk.

De Wilgenkatjes

De Wilgenkatjes, deze kenmerken zich door de vele witte zachte bolletjes die op de tak zitten. Deze zijn eerst groen van kleur maar worden gedurende de groei langzaam wit en zacht.

Dit mooie bloemstuk heb ik op meerdere plekken in onze woonkamer gezet om te laten zien dat hij overal mooi uitkomt. En omdat de kerstdagen bijna voor de deur staan heb ik ook onze kersttafel gestyled en ook hier stond dit arrangement mooi.

 

 

Misschien nog een cadeau tip voor als je met de kerstdagen op bezoek gaat, kun je ook eens denken aan een mooi opgemaakte vaas met seizoenbloemen en takken en hiermee je gastheer  of vrouw verrassen. Bij @anemoondronten werken mensen met veel ervaring en passie voor hun vak en kunnen jou goed advies geven om tot een goede keuze te komen. Buiten bloemen en planten hebben ze ook veel keuze in vazen, potten en in deze periode spullen om je huis of kerstboom mee te decoreren.

Voor dit jaar is dit alweer mijn laatste blog die ik mocht schrijven voor Taste the Green in samenwerking met bloemwinkel Anemoon in Dronten. Ook mocht ik dit jaar meewerken aan een bureaukalender van Plantion voor 2023, zo leuk en bijzonder om daarop mijn foto’s terug te zien. 

 

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met mijn blog.

En wens jullie mooie en gezellige Kerstdagen en een sprankelend 2023 toe.

Liefs Erna