Ga naar de inhoud

Zoals de titel al zegt kerst staat weer voor de deur en wat hou ik toch van alles wat met kerst te maken heeft! Zo was ik gelijk enthousiast toen tuincentrum van de Lagemaat contact op nam om samen weer iets leuks te doen voor kerst. En zo ontstond deze blog:

Samen met Ilena van tuincentrum van de Lagemaat struinde ik de hele winkel door tussen al hun mooie kerstspullen. En daar ontstond het idee om een kerststukje te maken. We waren allebei gelijk enthousiast en zochten alles hiervoor uit en het ene na het andere idee ontstond.

De benodigdheden voor een kerststukje zijn natuurlijk:

  • Een bakje om het kerststukje in te maken
  • Natte oase (die je naar je eigen vorm en smaak kunt snijden)
  • Een schaar
  • Een mesje kan soms ook handig zijn
  • Een kaars of kleine lampjes
  • Veel verschillende soorten groen (wij zijn voor nobilis takken gegaan)
  • Mos (wij zochten koraalroze mos uit)
  • Leuke frutsels voor in het stukje: kerstballetjes, dennenappels, vooral veel glitters!
  • Nep sneeuw
  • ijzerdraad

En freubelen maar! Het is natuurlijk ook gezellig om er een freubelmiddag van te maken met familie of vrienden. Want bij kerst hoort natuurlijk het samenzijn! 

Nog een aantal tips voor het opmaken van jouw kerststukje:

– Zorg dat de oase nat is, ik had hem zelf de avond ervoor in een emmer met water gelegd zodat hij zich goed vol kon zuigen met water.

– Steek de oase in gewenste vorm

– Werk de rand van het bakje weg

– Gebruik verschillende soorten groen en eventueel ook mos

– Zorg dat je geen oase meer ziet (dit kun je eventueel ook opvangen met leuke versieringen in je kerststuk) 

-Versier naar wens en naar eigen smaak

Wij kozen voor Nobilis takken,Nobilis groen is het mooiste van takken die op een grotere hoogte groeien. Dit komt doordat deze takken minder snel beschadigd worden. Zo heb je dus mooie volle takken die prachtig uit komen in jouw kerststuk!

Ook ontstond in de winkel een idee om mijn houten plank te decoreren. Ik had al snel het idee om hier een mooie toef op te maken en dit deed ik heel simpel door een nobilis tak en deze mooie besjes met elkaar te verbinden. Wat mooie decoratie erop en de toef was klaar!

Ook koos ik ervoor om de Amaryllisbol met zijn prachtige glitters op deze plank te stylen. Zo tover je een gewone plank snel om in een kerstig tafereel. Bij tuincentrum van de Lagemaat kun je de Amaryllisbollen in verschillende glitterkleuren krijgen. Zo kun je ook deze weer aanpassen op je eigen kerststyle.

Dankzij tuincentrum van de Lagemaat heb ik nu een hele gezellige kersttafel. Met aan de ene kant mijn gestylede plank en aan de andere kant mijn kerststukje.

Zoals jullie kunnen zien weer veel foto’s in mijn blog, omdat ik jullie daar graag mee inspireer! En om natuurlijk het kerstgevoel nog beter over te brengen! Ik hoop dat jullie handen ook gaan jeuken van deze blog en zelf ook lekker aan de slag gaan.

Wat vond ik het schrijven en maken van deze blog weer een feestje! En ik hoop dat ik jullie hiervan heb laten mee genieten. Maar niet alleen voor het maken van een kerststukje moet je bij van de Lagemaat zijn. Ook mocht ik deze super leuke foute kerstbal uitzoeken en die heeft een mooi plekje gekregen in onze foute kerstboom. Dit is natuurlijk helemaal een trend de afgelopen jaren!

Namens tuincentrum van de Lagemaat en mij wens ik jullie een hele fijne kersttijd, geniet er allemaal van!