Ga naar de inhoud

In januari laat de kerstboom altijd een gapend gat achter in de woonkamer. Het is dan ook een favoriete traditie van mij om aan het begin van het jaar naar een tuincentrum te gaan en een mooie grote kamerplant uit te zoeken. Dit jaar ging dat helaas niet. Alles is nu tenslotte anders dan anders. Gelukkig biedt tuincentrum (en bloemist) de Wildernis gelegen in Veenendaal en Achterberg uitkomst. Ik ging daar langs bij de buitenverkoop om een frisse nieuwe kamerplant op te halen, die ook nog eens in een hele toffe mand was gezet. Bij tuincentrum de Wildernis kun je bellen of mailen om je bloemen, planten, potten e.d. te bestellen. Deze kunnen in de regio vervolgens ook thuisbezorgd worden.

Deze Kentia Palm is wel een hele knappe groene kamerplant. De plant is maar liefst 180 cm hoog en vult het achtergelaten gat van de kerstboom perfect. Deze populaire palm staat het liefst in de halfschaduw. Qua verzorging is de Kentia makkelijk in het onderhoud, het is zelfs één van de sterkere palmsoorten. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar dat er geen water onderin de pot blijft staan.

Door de grote kamerplant in een naturel mand te zetten, geeft het geheel een frisse uitstraling. De Kentia Palm geeft ook gelijk zoveel gezelligheid in de woonkamer. Ik kan alleen maar zeggen, bel of mail het tuincentrum en haal die nieuwe kamerplant in huis!