Ga naar de inhoud

 

Kerstpronkstuk in huis

Na nog wat heerlijke nazomerdagen is deze week dan toch echt het herfstweer begonnen. En het is nog maar 37 dagen tot aan Kerst.

En dan gaat het langzaam aan wel kriebelen om al voorzichtig met de kerstperiode bezig te gaan. Vooral omdat de dagen nu korter worden, is er meer behoefte om het binnen gezelliger te maken.  Zelf ben ik al een beetje begonnen met wat subtiele accesoires  neer te zetten en op te hangen. Ik ben ook al een beetje inspiratie aan het opdoen w.b.t.  de versiering voor de kerstboom.

De trendkleuren voor kerst 2022:

Aardetinten

Dan kun je denken aan bruin, terracotta en groentinten met natuurlijke houten  materialen zoals gedroogde takjes en gedroogde bloemen. Om er een feestelijke twist aan te geven kun je er brons en goud aan toevoegen.

 Donkerblauw

Maar omdat dit voor sommige misschien te saai is kun je ook meer sprekende kleuren toevoegen zoals donkerblauw en of oker.

Regenboogkleuren

Natuurlijk kun je ook helemaal los gaan qua kleuren, alle kleuren van de regenboog. Voor kerst 2022 mag je opvallende kleuren eindeloos met elkaar combineren. Blauw, paars, roze, groen, groen, oranje gewoon je uitleven met alle kleuren van de regenboog.

Pastelkleuren

Maar ben jij meer van de pastelkleuren zijn een romantische roze of een lavendel kleurige boom ook een optie. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de meer traditionele kleuren wit, rood en groen een prima keuze. Bron Woonsfeervol.

Daarom was ik blij met het kerststuk wat de dames van @anemoondronten voor mij hadden gemaakt. Leuk om alvast ideeën op te doen voor de versiering van mijn kerstboom dit jaar. Er is een bijzondere bloem in verwerkt, de Gloriosa of Klimlelie. De bloemen zijn dieprood,knalroze of oranje met safraangeel. Met lange meeldraden die haaks op de kroonbladeren staan en daardoor lijken te zweven. En deze kleuren komen weer terug in de kerstballen, die ze in een soort pyramide hebben opgebouwd. Een paar kerstballen doen dienst als vaasje.

 

 

Met deze blog hoop ik jullie ook wat inspiratie te hebben gegeven, over de trendkleuren voor dit jaar om je kerstboom mee te versieren. Ben jij meer van de traditionele kleuren of ga jij voor out off the box? En als je in de buurt van Dronten woont zou ik je zeker een bezoek aan de @anemoondronten aanraden, zoveel keus in kerstversieringen en aanverwante artikelen buiten de bloemen en planten.

 

Alvast een gezellig weekend.

Tot de volgende blog, liefs Erna