Ga naar de inhoud

Een prachtige bos vol zomerbloemen in de woonkamer, gelukkiger kun je mij bijna niet krijgen. Die bonte kleuren, verschillende blaadjes en die heerlijke geur doen iets met me. De hortensia, allium en ridderspoor zijn favoriet! 

Het leukst vind ik om de bloemen mooi in de vaas te schikken. Door af te wisselen in hoogte en vormen creëer je een speelse touch. Zo combineren de witte bessentakken perfect met de paarse hortensiapracht. En die ronde, paarse allium combineert goed met de fijne felblauwe bloemetjes van de ridderspoor. Natuurlijk komt zo’n bos bloemen nog beter tot zijn recht in een mooie vaas. Ik vond deze blauwe vaas (erfstuk van mijn oma) er perfect bij passen, alsof de kleuren van de bloemen nóg meer tot leven komen.

 

Tip! Zet de vaas met bloemen op een koele, tochtvrije plek. Direct zonlicht vinden bloemen niet fijn. Vooral in de zomer is het goed om het vaaswater regelmatig te verversen/bij te vullen.

Ik heb het al vaker geschreven hier, maar de bloemen van Berghroos Bloembinders in Purmerend zijn top. De kwaliteit is supergoed én de bloemen zijn heel vers. Ze blijven meer dan 1,5 week prachtig in de vaas, zelfs met de warme temperaturen van afgelopen week.