Ga naar de inhoud

Deze week mocht ik dit prachtige boeket  inclusief deze mooie vaas ophalen bij @bloemenwinkelanemoon in Dronten om hier een blog over te schrijven.

Het boeket, is op een bijzondere niet alledaagse manier opgebouwd, met vershilende soorten bloemen in de kleuren roze, rood en groen, in verschillende lagen waardoor het geheel een echte blikvanger is. Dit word nog versterkt door de prachtige vaas van het merk @dutz waar de bloemen in staan.

De blikvanger in het boeket is  de Alstroemeria Foxy, dit is een nieuw soort gekweekt bij de kwekerij de Hazekamp. En daarom alleen verkrijgbaar voor de klok van Plantion.

De Alstroemeria word ook wel de bloem van de vriendschap genoemd.

Deze bloembol is oorspronkelijk gevonden in het Andesgebergte, de ontdekker van deze prachtige bloem was baron Cas Alströmer, daar dankt de bloem zijn naam aan.

Verder zijn ze ook te vinden in Chili en Brazilië.

De bloem van de Alstroemeria bestaat uit drie keer bloemblaadjes, en elk daarvan heeft een eigen betekenis: medeleven, geduld, begrip, humor, daadkracht en respect.

De Alstroemeria behoort tot de Amaryllisachtingen.

De Alstroemeria is te herkennen aan haar gedraaide bladeren en felgekleurde bloemen, en verkrijgbaar in talloze kleuren. Elke bloem is opgebouwd uit zes tot acht bloemen per steel, met een vlammende binnenkant in wit, geel of rood.

 Bij Bloemenwinkel Anemoon, verkopen ze naast Bloemen en Planten ook exclusieve merken vazen en aardewerk waaronder het mooie merk @dutz 

Weetjes over het merk Dutz; Staat voor Durf Uitgesproken Te Zijn

 Alle vazen van het merk Dutz zijn handgevormd en met de mondgeblazen in glasfabrieken in Oost Europa. Naast het heldere glas zijn ze ook in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, dus voor elk interieur is wel een passende vaas te vinden.

Hierbij wil ik @bloemenwinkelanemoon hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking.