Ga naar de inhoud

Ik mocht vorige week deze mooie kerstkrans ophalen bij Berghroos Bloembinders. Deze bloemenwinkel is al jarenlang een begrip in Purmerend en omstreken. Hier vind je geen 13 in een dozijn-bloemen, maar prachtige, exclusieve exemplaren. De winkel is als een snoepwinkel voor bloem- en plantliefhebbers. Mocht je in de buurt zijn, neem dan zeker een kijkje!

Ik koos deze landelijke kerstkrans met veel groen en bruine accenten. Is het geen plaatje om te zien? Eigenlijk is de krans bedoeld voor buiten, maar ik vond het zonde om de krans meteen buiten te hangen. De eerste paar dagen heb ik er dus lekker binnen van genoten. Het staat zo gezellig en van die heerlijk frisse dennengeur krijg ik meteen een kerstgevoel.

Na een paar dagen heb ik hem buiten gehangen. Ik woon in een nieuwbouwhuis met een moderne, glazen voordeur. Ik vond de krans daar niet tot zijn recht komen, bovendien kan ik die mooie krans niet zien als hij aan de voordeur hangt. Ik besloot hem dus aan de schutting in de achtertuin te bevestigen. Zo kan ik hem altijd zien als ik op de bank zit. Je kunt hem ook aan de schuurdeur hangen of aan een prieel of pergola. Met een tie-wrap zorg je ervoor dat ‘ie stevig blijft hangen. De tie-wrap stop je weg onder het juten touw waar de krans aan vastzit.

De krans droogt mooi in waardoor je er zeker 4 tot 6 weken van kan genieten. Hij is met de handgemaakt, en dat het bijzonder vakwerk is, zie je zeker! De krans heeft zoveel details, je blijft ernaar kijken. Zo zit er onder andere Nobilis, Pinus, IJslands mos en Kaaps groen in. Als decoratie zijn er dennenappels en amaryllisbollen gebruikt.

Misschien voor dit jaar te laat, maar wist je dat je Berghroos Bloembinders ook kunt inhuren om je kerstboom te versieren en zelfs je huis compleet in kerstsfeer te maken? Ideaal als je zelf niet zo goed weet hoe je je huis mooi kunt versieren of als je het al jarenlang op dezelfde manier aanpakt.  

Wil je ook zo’n mooie, landelijke krans? Of wil je liever een krans gemaakt van andere takken, bloemen, decoraties en/of kleuren? Bespreek je wens dan met de bloemist bij Berghroos Bloembinders. Hij of zij kan de kerstkrans helemaal naar jouw smaak maken. Ook voor andere mooie (kerst)stukken en (kerst)boeketten ben je hier aan het juiste adres. Kom gezellig langs of kijk op hun Instagram-pagina voor inspiratie: @berghroos_bloembinders.

Groetjes, Whitley