Ga naar de inhoud

Het zou geweldig zijn als je via je scherm geuren over kunt brengen. Want dat is wat mij betreft de grootste charme van Lavendel.

Lavendel staat niet alleen voor een heerlijke geursensatie in je tuin, het staat ook voor rust en kalmte. Dat maakt de warme blauwpaarse plant ook zo populair. En het is ook een makkelijke plant qua verzorging. 

Bij duurzame bloemist Bloem in Harmelen staat de lavendel uitnodigend voor de deur en ik nam deze lavendel van ze mee. Ik heb er meerdere in een terracotta pot geplant, het contrast van de kleuren vind ik zo extra mooi uitkomen en het geeft gelijk een romantisch effect. 

Ze staan bij mij op het balkon en doen het daar heel goed!  

Mocht je nou echt een fan zijn van lavendel en je gaat deze zomer op vakantie richting Frankrijk dan kun je ze in volle glorie bewonderen. Er zijn namelijk eindeloze lavendelvelden als je door de Provence rijdt. Er is zelfs een speciale lavendelroute! 

DROGEN

Als je de lavendel wil gebruiken om te drogen, of bijvoorbeeld voor een lavendelzakje in je kledingkast oogst de lavendel dan op een droge en zonnige dag, en dan vroeg in de ochtend of tegen de avond. Haal de paarse bloempjes van de stelen en leg ze te drogen op een schaal in een goed geventileerde kamer. Als ze helemaal droog zijn, maak je ze makkelijk los en fijn door ze zachtjes tussen je vingers te wrijven. In een mooi linnen zakje kun je het dan tussen je kleding leggen of op het toilet. Zo heb je de geur van lavendel ook lekker in huis het hele jaar door!