Ga naar de inhoud

Maandelijks mogen wij een bloem, plant of boeket ophalen bij Bloemsierkunst Iris in de Utrechtse wijk Zuilen. En deze maand kregen wij een boeket dat ons naar het voorjaar doet verlangen.
 
Hoewel de winter door raast (lees: vocht, mist en grauw) brengt het huis alweer langzaam wat voorjaar. Zo was het vorige week de “Nationale Tulpendag”, een dag die in 2012 in het leven is geroepen. Je kunt immers niet genoeg te vieren hebben! Tulpen staan voor mij echt voor het voorjaar, ook al is de nationale dag in januari. En wij vierden die dag met dit boeket.
 
Kleurrijke Tulpen (geel/oranje), rode Anemonen en Kersenbloesem. De Kersenbloesem begint nu langzaam uit te komen en zal ons hopelijk ook weer verrassen met een heerlijke kleur en geur.

Hoewel ik Tulpen vrolijke snuiters vind, vind ik ze soms lastig in de vaas, helemaal als er alleen Tulpen instaan. Ze gaan bij mij namelijk altijd krom hangen. Doet niks af aan de vrolijkheid en het voorjaarsgevoel, maar het staat ook wel een beetje zielig, passend bij Blue Monday (Ook in januari overigens). De kleur van het Tulpenblad is wel heerlijk fris groen. En zo gecombineerd met de Anemoon en Kersenbloesem vind ik het een vrolijk en (gezellig) rommelig geheel.

Nu vraag je je natuurlijk af waar Marianne (uit de titel) in dit verhaal blijft! Ik las op internet dat de Anemoon ook wel de Marianne wordt genoemd. Grappig toch? Leuk om te geven als Marianne jarig is.

Een paar kleine tips:
– Tulpen komen nu snel uit, doordat het buiten koud is en binnen warm.
– Als je wilt voorkomen dat de Tulpen gaan groeien, ververs dan niet elke dag het water.
– Anemonen doen het in de winter goed op een lichte plek in huis.
– De kersenbloesem houdt van lauw-warm water en wordt het beste schuin afgesneden.

Al lentekriebels? Laat Marianne maar komen!