Ga naar de inhoud

Mijn plantenkast! Ik mocht ons String wandsysteem vullen met heerlijk, verse kamerplantjes. Allen afkomstig van Decorum Plants & Flowers: top kwekers uit het hoge segment. Decorum staat voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Zo heeft de Ensete Maurelii, beter bekend als het bananenplantje, extra groot en prachtig gekleurd blad. Door de rode kleur wordt de plant ook wel Red Banana genoemd. Deze plant past perfect bij de huidige tropische trend in huis. De plant heeft veel water nodig, houdt niet van kou en groeit lekker snel. In de zomer kan dat wel één blad per week zijn! Bij mij kreeg dit plantje een plekje in een leuk wit retro potje met een groene ruit.

De naam van de twee planten met de oranje bloemen is Ornithogalum. Deze naam komt uit het oude Grieks en betekent vogelmelk. De plant staat ook wel bekend als Ster van Bethlehem door de stervormige bloemen. Een heerlijke knaller, deze plantjes! Ze doen niet onder voor een fris boeket op tafel. Dus wanneer ik een keer geen bloemen in huis heb, dan verhuizen deze plantjes zo van de kast naar de tafel!

Net als de Ornithogalum is ook de paarse Scilla (je vind er wederom twee van in mijn plantenkast) uit de lijn African Breeze. Van alleen de verpakking van deze twee plantjes kom je al in kleurrijke Afrikaanse sferen! African Breeze bestaat uit allemaal planten met Afrikaanse roots. Hoe mooi is het, om met planten die van oorsprong uit Afrika komen, iets terug te doen voor dit continent! Een deel van de opbrengst gaat naar het Zambian Carnivore Programme. Dit programma, onderdeel van het WNF, ondersteunt en beschermt alle grote carnivoren in Zambia. Een land waar ook een intensieve samenwerking met een Zambiaanse kwekerij mee is.

Met dit verhaal in mijn achterhoofd kijk ik met nog meer plezier naar deze paarse pracht. De bloem van de Scilla Peruviana groeit uit een grote bol. De plant wordt ook wel sterhyacint genoemd en zwiert vrolijk met zijn bloemenbolletje naar links rechts.

Tot slot zet ik de Echeveria nog eventjes in het zonnetje. Dit op het eerste oog ‘saaie’ vetplantje, doet het verrassend goed in een gek potje op pootjes. Daarbij bloeit de Echeveria op dit moment ook nog eens fel geel met knal rood. Nou, dan kun je ‘m echt niet meer gewoontjes noemen. Of wel? Daarbij slaat de Echeveria in zijn sappige en stevige blaadjes water op als reserve voor droge perioden. Dus mocht je niet zo goed zijn in elke week trouw water geven? De Echeveria is heel makkelijk in het onderhoud, vanwege het feit dat hij zelf vocht vasthoudt. Een dankbaar plantje!

En? Heb ik je voldoende geïnspireerd om naast grote kamerplanten ook kleinere exemplaren in huis te halen? Misschien zie je wel dat ik nog meer soorten plantjes in mijn kast heb staan. Ik vind het leuk om de planten te groeperen. Zo maken ze samen een nog groter statement.