Ga naar de inhoud

Waar wij twee weken geleden nog genoten van een wit pak sneeuw is het nu tijd om te genieten van de voorjaarszon. Met temperaturen oplopend tot wel 19 graden is heel Nederland weer aan het ontdooien. Ook de natuur komt weer langzaam uit haar schulp. De in het najaar gepote bloembollen komen voorzichtig een kijkje nemen boven de grond en ook de vogels zijn weer druk in de weer.

Met dit weer is het heerlijk om de tuin weer klaar te maken voor de lente en hoe kan dat nou beter dan met vrolijke voorjaarsbloeiers. De tuincentra staan er weer vol mee dus: Lets go shopping!  

Om mijn tuin weer lente proof te maken ben ik langs geweest bij Tuincentrum van de Lagemaat. Bij binnenkomst waren de voorjaarsbloeiers niet te missen, wat een kleuren! Hoe leuk is het om dit te combineren in een mooie bloempot?

Ik heb gekozen voor twee neutrale beton-look bloempotten in verschillende maten om zo de kleuren van de voorjaarsbloeiers extra te accentueren. Het leuke is dat deze plantjes makkelijk te combineren zijn, zowel in kleuren als in verschillende soorten waardoor je echt een vrolijk en speels effect creëert. Door de voorjaarsbloeiers te combineren met een wat neutralere grasplant, krijg je een kleurrijk maar toch ook bijpassend geheel.

 

Met deze prachtige bloemen sta ik samen met van de Lagemaat ook alvast even stil bij 8 maart – Internationale vrouwendag. Deze dag staat in het teken van strijdbaarheid en solidariteit. Het is dan ook een mooie gelegenheid om die bijzondere vriendin, zus, moeder collega of echtgenote even extra in het zonnetje te zetten, ook al verdienen ze dat eigenlijk elke dag. Bloemen zijn dan ook een mooi en liefdevol gebaar.

Wie ga jij op 8 maart in het zonnetje zetten?

 

Mocht je na het lezen van deze post zelf ook zin hebben om aan de slag te gaan in de tuin, dan is het leuk om een kijkje te nemen bij van de Lagemaat. Door de verschillende soorten bloempotten, bloemen en planten is er voor ieder wat wils.