Ga naar de inhoud

    Het gezegde “Achter de geraniums zitten” komt jullie vast wel bekend voor. Maar ken je de geranium ook? Ik kende hem dus niet! Ik was daarom in eerste instantie nog niet helemaal overtuigd van dit plantje. Dit alles om zijn stoffige imago. 

Ik mocht de plantjes ophalen bij Bloemist Peter Manders. Toen ik de doos kleurrijke bloemetjes zag, was ik zeer verrast. Hier kan ik wel wat mee! Ik ben meteen door naar mijn ouders gereden om ze bij hun op de veranda een mooi plekje te geven. We hebben de lege bloembakken met de roze geraniums gevuld en het gaf meteen een zomerse en fleurige sfeer.

 Het verzorgen van de geraniums is erg eenvoudig. Zorg ervoor dat je de planten op een zonnige plek of in de halfschaduw plaatst. De plant heeft 2 keer per week water nodig wat je direct in de pot kunt gieten. Giet het water niet op de plant zelf. Verwijder de bloemen die zijn uitgebloeid zodat er plek vrij komt voor nieuwe bloemen. Op deze manier kan je heel de zomer lang genieten van deze mooie plantjes. Mijn conclusie is dat er niks stoffigs aan is!