Ga naar de inhoud

Rozenbottels werden van oudsher, zo’n 2000 jaar geleden, al door de mens omarmd. De rozenbottel, een deel van de roos,  waarvan de bottels toen al werden ingezet om de geneeskrachtige eigenschappen, er werd thee of jam van gemaakt wat we heden ten dage nog steeds doen.

de rozenbotteltakken zijn tegenwoordig ook niet meer uit onze interieurs te denken….Het is een ware allemansvriend.

De takken staan prachtig in oude kruiken en potten, maar in glazen vazen staan ze ook geweldig mooi. Je kunt ervoor kiezen om ze op water te zetten, dat wel zo mooi is in een glazen vaas, maar met  een oude kruik of pot, gaat dat soms wat lastiger omdat het aardewerk poreus en waterdoorlatend is. Omdat ze zonder water staan. drogen de bottels mooi in.

Ik heb bij Bloembinderij Lindhout 2 mooie volle rozenbotteltakken uitgekozen en in een oude kruik gezet en Bas Lindhout, kwam met het idee om er nog wat grassen door heen te mengen wat heel mooi uitpakt. De ranke grassen zijn een mooie tegenhanger van de robuuste takken vol met bottels…

De rode kleur van de bottels matchen ook weer mooi met de kleur van de grassen…

In mijn vorige blog, liet ik al zien dat rozenbotteltakken ook mooi in kransen verwerkt kunnen worden, dus kunnen we niet anders zeggen, dat de rozenbottel op vele manieren gebruikt en ingezet kan worden….

de rode en oranje gekleurde bottels passen zo ontzettend mooi bij dit seizoen van het jaar….

daarom….een ‘ODE’ aan de rozenbottel is wel op zijn plaats dacht ik zo.:)

Nog 1 volle week, dan komt de oktobermaand alweer ten einde, de klok gaat naar de wintertijd, en voordat we het weten, komt kerst alweer in zicht. Mijn traditie is dat ik op 1 december mijn huis in kerstsfeer maak… eerst nog maar even genieten van de mooie kleurschakeringen die bij de herfst horen….

Tot de volgende keer, tot blogs en een fijne herfstvakantie gewenst….

groetjes, Renata