Ga naar de inhoud

Yes! Na bijna 2!! jaar mogen we aankomend weekend EINDELIJK weer carnaval vieren! Als ras echte Bosschenaar doe je dat natuurlijk in Oeteldonk! 

Wil je Oeteldonk ook in huis halen? Koop dan bij Giel Tuns in ‘s-Hertogenbosch een prachtige bos Oeteldonkse tulpen (natuurlijk in de kleuren rood, wit, geel). Dit zijn de kleuren van Oeteldonk. 

Ik ben al in de stemming! De tulpen staan er netjes bij. 

Maar wat betekenen die kleuren nou eigenlijk? 

De Oeteldonkse driekleur, de rood-wit-gele vlag dateert zeker uit het begin van de 20e eeuw. Deze kleuren zijn afkomstig van de kerk (wit en geel), en de Brabantse vlag (rood en wit).

Nederland is beroemd om zijn gecultiveerde tulpen en is een van de belangrijkste exportlanden van tulpen en tulpenbollen, hoe gaaf is dat! Daarnaast fleuren tulpen altijd de hele kamer op. Vooral in het voorjaar koop ik bijna elke week een bosje tulpen. 

Zal ik je een geheimpje vertellen? Tulpen blijven vaak langer mooi wanneer je niet te veel water in de vaas doet, en een centje van 5 in het water gooit. Probeer ’t maar, het werkt echt! 

Tot slot.. De kwaliteit tulpen van Giel Tuns zijn super! Ze zijn net wat groter dan normaal, dat maakt ze extra mooi! 

Dusss…. als echte Bosschenaar en Oeteldonker zou ik zeggen; breng voor het weekend nog snel een bezoekje aan Giel en haal Oeteldonk in huis! Niet weg van carnaval (kan ik me bija niet voorstellen…) Giel heeft ook andere kleuren ;). 

Ik wens iedereen alvast een hele fijne carnaval toe! 

Liefs,

Bente