Ga naar de inhoud

Wat vind ik het een feestje om deze Koningsdag blog over deze knaller van een plant te schrijven! Want door zijn knal oranje kleur fleurt hij ieders tuin op! En zo ook die van mij, de voorjaarsbolletjes lopen op hun eind maar met deze Gazania Giant breng je de kleur weer terug in je tuin. 

Op woensdag 27 april is het koningsdag en of jij nou geniet van een oranje tompouce, een kleedjesmarkt of een gezellig feestje je kunt ook deze vrolijkerd van een plant gaan shoppen bij tuincentrum van de Lagemaat in Ede. Zij zijn namelijk gewoon open op koningsdag van 10.00 tot 17.00.

Toen ik deze plant mocht ophalen bij van de Lagemaat waren we het er al snel over eens dat dit een koningsdag blog moest worden! En zoals ik net al zei wat vind ik dit een feestje. Vooral met het maken van de foto’s kwam ik al helemaal in de koningsdag sfeer, en daar hoor natuurlijk ook het zonnetje bij!

De Gazania Giant is een langbloeiende eenjarige plant, en ze kunnen goed tegen intense hitte en droogte. Een perfect plantje voor in mijn voortuin dus, want zoals je ziet is hier de zon vaak goed aanwezig. Het plantje is ook wel te vinden onder de naam ‘Middaggoud’ een koninklijke naam dus en ook weer zeer passend bij deze Koningsdagblog.

Het plantje doet het perfect in de border maar doet het ook goed in potten en bakken. Ik heb ervoor gekozen om ze te laten stralen in onze border voor in de tuin. Zo kan de buurt ook meegenieten van de oranje sfeer op deze koningsdag.

Wist je dat dit leuke plantje als het avond is of regent zijn knoppen sluit maar als het zonnetje schijnt hij weer vrolijk op komt?! Daardoor moest ik met foto’s maken wel even wachten tot het perfecte moment maar volgens mij is dat goed gelukt. Geniet van de zeer zonnige koningsdag plaatjes!

Namens mij en tuincentrum van de Lagemaat wens ik jullie een hele fijne koningsdag! Hopelijk gaan we die dag het zonnetje veel zien en anders moeten we de zon maar in huis halen met de Gazania Giant! Fijne dag allemaal en tot snel in mijn volgende blog.