Ga naar de inhoud

De geldboom, wie droomt er niet van om die in huis te hebben. Wist je dat het kan, het is namelijk de bijnaam van de Pachira aquatica of ook wel de Watercacao genoemd. Hoe leuk is het om een geldboom in huis te hebben of aan iemand te schenken? En deze mooierd heeft nog veel meer voordelen. 

Pachira aquatica oftewel de geldboom

De Pachira aquatica heeft als bijnaam de geldboom. Nu is het, helaas, niet zo dat er geld aan groeit. In Azië gelooft men dat deze te leuke kamerplant geld en geluk aantrekt. En wie weet is het waar….. Het idee er achter is ontzettend mooi. En met die gedachten is het ook extra mooi om deze plant cadeau te doen bij bijvoorbeeld een verhuizing.  

De toffe watercacao plant is beeldschoon om te zien. Het begint al bij de stam die gevlochten is. Het ziet er vrolijk uit en geeft een extra blikvanger aan de plant. Bovenop groeien de prachtige groene bladeren. Deze fris groene bladeren zijn enorme luchtverfrissers, ook nog eens een fijne extra. Superfijn in de woonkamer, maar ook op kantoor zorgt de Money tree er voor dat je niet indut. 

Verzorging van de Pachira aquatica 

Voor iedereen met groene vingers is dit een eitje, maar ook voor diegene die er niet zo’n ster in zijn om planten goed te houden. Deze geldboom komt uit Azië, waar ze soms droog staan en af en toe met hun wortels vol in water staan wanneer er een overstroming is. Dit heeft als gevolg dat de Pachira aquatica eens in de drie weken liever een flinke scheut water krijgt dan iedere week een beetje. En in de winter is ze niet zo dorstig.

Standplaats van het geldboompje

Een geldboom wil je natuurlijk de beste plek in huis geven. En dat is voor deze plant best makkelijk. Ze hoeft niet in de volle zon, gedijt het best met haar toet op het noorden. Maar heb je nu een raam op het zuiden, zorg er dan voor dat ze niet in de volle zon staat. 

En wanneer het buiten warmer wordt mag deze money tree zelfs mee naar buiten. Laat haar in het begin even wennen met half zon en half schaduw en hoe langer ze gewend is mag ze meer in de volle zon. Zo haal je heel makkelijk binnen naar buiten in het voorjaar en de zomer. 

Geldboompjes shop je bij:

Peter Manders Bloemist in Lemmer, want daar komt deze schoonheid vandaan. En wie weet haal je met een geldboompje ook echt geluk en geld in huis.