Ga naar de inhoud

“Wauw, wauw en nog eens wauw!”

Dat was het eerste wat in me op kwam toen ik deze prachtige Paeonia “Sarah Bernhardt” pioenrozen zag.

 

 

Zooo mooi, zooo groot en zooooo roze. Ik ben er dol op!

Dit keer ben ik geslaagd bij Rembrandt Bloemen in Steenwijk! Want waar ik voorheen vaste klant was (en ben) bij de twee winkels van Rembrandt bloemen in Meppel, was ik toch ook erg nieuwsgierig geworden naar de andere twee winkels in Vollenhove en Steenwijk.

De bloemenwinkel in Steenwijk is net zo mooi, en wederom erg vriendelijk personeel. Dat is wel echt een kenmerk aan dit bedrijf, alle medewerkers zijn supervriendelijk en behulpzaam! Wel zo fijn, als klant šŸ™‚

 

 

De Sarah Bernhardt pioenroos is de meest bekende en populaire pioen ter wereld. Het roept een echt zomers gevoel op door de mooie roze kleur. De pioen is volledig gevuld met grote, roze bloemen.

Omdat ik benieuwd was hoe deze pioen aan haar naam komt, heb ik dit opgezocht. Sarah Bernhardt (pseudoniem van Rosine Bernhardt) was een Franse actrice van Nederlandse afkomst. Eén van de grootste actrices uit haar tijd. De pioensoort is in 1906 ontdekt door de Franse veredelaar Monsieur Lemoine en vernoemd naar deze actrice.

 

 

 

De prachtige hoge vaas met bloemen leent zich ervoor om de show te stelen. Persoonlijk hou ik van afwisseling, daarom verplaats ik mijn bloemen regelmatig. Bijvoorbeeld op bovenstaande foto, in de woonkamer. Hier lopen we natuurlijk vaak langs en iedere keer valt je oog erop. Ook de kinderen vinden de pioenrozen erg mooi om te zien!

Maar toch wel één van mijn favoriete bloemenplekjes blijft het aanrecht:

 

 

Prachtig toch?

Ook heb ik nog een tip voor wanneer je pioenrozen gaat kopen. Koop ze wanneer ze rijp zijn. Voelt de pioen zacht als je er in knijpt en laten de bovenste bloemblaadjes voorzichtig los? Dan is ze precies goed en heb er je ruim tien dagen plezier van in de vaas.

 

Tot de volgende blog!

 

Liefs, Jody

www.instagram.com/huisje.dewolde