Ga naar de inhoud

De Cyperus Alternifolius, oftewel Paraplu plant, is eigenlijk een kamerplant.
Het is een grassoort en oorspronkelijk groeit hij in tropische gebieden, lekker warm en vochtig.
Maar wanneer het buiten niet te koud is dan is hij ook heel leuk om in de overkapping of op je balkon te zetten!

De stengels van de parapluplant zijn stevig en de bladeren hangen, dit hoort zo. Wanneer de stengels omknakken en de bladeren komen in vochtige aarde terecht dan kan er in no time een nieuw plantje gaan groeien!

Ben je niet zo goed met planten in leven houden? Dan moet je eens deze plant in huis nemen. Hij vergt weinig verzorging en is bijna niet stuk te krijgen. Het enige wat je moet doen is zorgen dat de grond goed vochtig blijft. Hij is een van de weinige planten die van natte voeten houdt, dus zet hem gerust in een ruime (plastic) pot met gaten in de onderkant. Deze kan je dan weer in een mooie pot plaatsen, zoals wat ik heb gedaan in deze citroenen pot van Des Pots. Hier kan je dan een laagje water in gieten! Hoef je alleen maar af en toe te checken of er nog een flinke bodem water in de pot zit.

Het is wel nodig om de plant twee keer per jaar te verpotten, want hij groeit behoorlijke lange wortels die anders helemaal in kluwen gaan, hierdoor komt de plant steeds hoger waardoor de plant gaat ‘drijven’.
De plant kan in het wild grote vormen aannemen, maar in een huiskamer zal dit nog wel mee vallen.

Deze leuke kamerplant en mooie citroen-pot koop je bij Bloemenwinkel Anemoon in Dronten.