Ga naar de inhoud

Afgelopen weekend vierden we de verjaardag van mijn man. Ik houd er van om dan het huis leuk aangekleed te hebben en hoe doe je dat nou beter dan met bloemen?! Bofte ik even dat net voor het weekend de bezorger van Bloemenwinkel Anemoon voor mijn deur stond!

Hij bracht me deze mooie gevulde vazen, van Peri Design. Ze hebben een organic vorm en zijn olijfgroen. Ik was even aan het zoeken bij de kleinste vaas hoe hem neer te zetten, ik had nog niet door dat door de vorm je hem niet zo maar even weg kan zetten. Je moet hem goed plaatsen, maar dan staat hij ook stevig en in balans.


 
En het leuke van deze vaas is; hij is erg geschikt om bloemen in te doen maar je kunt hem ook als decoratie gebruiken! Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn dan gooi je ze weg en spoel je de beide vazen goed om. Zorg dat ze goed droog zijn. Dan plaats je de kleinste vaas, als een soort dop, boven op de grootste vaas! De vaas is gemaakt van glas en heeft door zijn vorm en kleur een hele luxe en mooie uitstraling.
Een echte eye catcher in jouw woning!

Bij Anemoon hebben ze beide vazen mooi opgemaakt, in het kleinste vaasje zitten bloemen, zoals de anjer, kogellook, violier en bessentakjes die in de grotere vaas terug komen.
De violier staat bekend als sterk geurende snijbloem, een enkele violier in een boeket maakt er al een geurig geheel van!
Leuk weetje; de naam violier is een vanuit het chinees verbasterde naam die “eeuwige schoonheid en liefde” betekend. Het verhaal gaat rond dat een man 35 jaar lang bij een teler elk jaar een bos violieren ging kopen. Hij begon met 1 tak en breide de bos elk jaar, voor elk jaar extra huwelijk, met een tak uit.*
 

Heb jij dus wat te vieren in de liefde, koop dan zo’n mooi boeket bij Anemoon in Dronten en laat er dan vooral een violier in plaatsen! En wil je het helemaal goed doen? Koop er dan meteen zo’n prachtige vaas bij en laat jouw boeket hierin opmaken! šŸ˜‰

 


 
 
*bron wikipedia