Ga naar de inhoud

Kijk dit grappige plantje nou eens! Die bladeren zijn toch geweldig! Aan deze aparte structuur dankt deze makkelijke kamerplant ook zijn naam, de bladeren lijken wel wat op de valleien en de kraters op de maan. Zijn botanische naam is Pilea involucrata en hij is vooral ook bekend onder de bijnaam Vriendschapsplant. Dit omdat hij heel makkelijk te stekken is en hiermee kan je weer familie en vrienden blij mee maken!

Verzorging

Groot wordt dit groene vriendje niet, ongeveer 30 cm. Hij houd van een licht plekje, maar pas op voor de zon, want die kan z’n bladeren verbranden! Draai hem ook regelmatig een kwartslag om te voorkomen dat hij scheef groeit.

De Pilea Moon Valley heeft graag vochtige voetjes. Maar niet te nat, want dan krijg je wortelrot. Het beste is om hem in de kweekpot met drainagegaten te laten zitten en goed water te geven. Laat het overtollige water weglopen. In de zomer mag hij zeker niet uitdrogen.

Oorspronkelijk komt deze kamerplant uit de jungle van Midden- en Zuid-Amerika en is dus een hoge luchtvochtigheid gewend! Hou de luchtvochtigheid in de gaten met een luchtvochtigheidmeter en zorg dat hij niet onder de 50% komt. Vooral in de wintermaanden wordt de lucht binnenshuis heel droog. Deze plant is dan ook zeer geschikt voor op de badkamer of in een terrarium.

Snoeien en stekken

Een wat oudere plant kan een beetje kaal worden van onderen, snoei hem daarom gerust eens. Dit stimuleert namelijk weer nieuwe groei! Je kan ook gemakkelijk stekstengels maken wanneer je een gesnoeid stuk in vochtige potgrond steekt. Sluit de pot met een doorzichtige plastic zak om het vochtig te houden. Binnen een maand zullen er worteltjes aan zitten!

Je kan er voor kiezen om ze bij de moederplant te poten om deze voller te maken of je maakt er iemand anders blij mee!

Goed nieuws! De Pilea Moon Valley is niet giftig en dus helemaal veilig met kinderen en huisdieren.

Helemaal verliefd geworden op dit plantje? Vraag ernaar bij jou eigen bloemist!

Deze Pilea Moon Valley kreeg ik in samenwerking met Penny Black Bloemen. Het winkeltje van Penny Black is gelegen aan het gezellige marktplein van Kerkdriel. Ze zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en dat kun je zien aan hun creatieve boeketten en bloemstukken, uitgebreide collectie droogbloemen en de hipste kamerplanten. En om je aankoop compleet te maken is er ook genoeg keuze uit toffe vazen en potten!