Ga naar de inhoud

Een kloddertje roze hierrr… en een kloddertje roze daarrr!!

Hoor jij ook het stemmetje van van tante Til als je dit leest? Nou, ik wel! Het is ook lekker toepasselijk bij dit prachtige boeket. Want het kon dit keer niet roze genoeg voor mij! Ik ga namelijk laten zien hoe een bosje bloemen je de kleur accenten in je interieur kan ophalen!

 

 

Bij het accentueren van je interieur is het belangrijk dat je kiest voor de juiste kleuren in je boeket. Ik koos dit keer voor roze bloemen om de moswand met roze neon verlichting te accentueren. Deze moswand is een DIY project waar ik ruim een half jaar aan heb gewerkt. Deze verdiende dan ook wel een prachtig bosje bloemen.

Het fijne van bloemen is dat ze er in allerlei verschillende kleuren, vormen en maten zijn en dus is het erg makkelijk om je interieur hiermee te accentueren. Gelukkig kon Heavenly, van Bloemsierkunst Futura, mijn keuze voor roze heel goed begrijpen en stelde ze dit mooie boeket voor me samen.

DE HORTENSIA

Als we naar dit boeket kijken is er een bloem die er meteen uitspringt en dat is de Hortensia. Met een bolletje vol met licht roze bloemen steelt hij de show in dit boeket en daarom ga ik jullie wat vertellen over deze, toch wel bekende plant. Velen kennen hem misschien als een struik in de tuin maar de afgelopen jaren is hij als snijbloem ook erg in trek.

De Hortensia is als snijbloem van april tot november te verkrijgen. De kleur van deze bloemen kunnen verschillen door de bloeitijd heen. De meest voorkomende kleuren zijn roze, blauw, wit en groen.

Wat moet je weten over de verzorging:

1.  Zoals bij alle bloemen is een schone vaas erg belangrijk. Ververs het water ook eens in de paar dagen.

2. Wanneer de bloemen wat slap gaan staan kun je de steel opnieuw aansnijden. Hiervan knapt hij vaak wat op.

3. Zet de bloem niet in de volle zon of op de tocht hier kan die bloem niet goed tegen.

4. Als de bloem na verloop van tijd geen water meer opneemt kun je hem drogen. Dan zet je hem in een vaas zonder water en dan heb je er nog lang plezier van.

 

 

Buiten de Hortensia zaten er nog tal van andere mooie bloemen in het boeket. Ik heb de meest interessante even op een rijtje gezet. Wat voor mij persoonlijk een van de favoriete is is de Chrysant door zijn fel groen/gele kleur en door zijn vele bladeren.

De overige bloemen zijn allemaal wat uitgesprokener in kleur als de Hortensia en dit zorgt ervoor dat het de kleuren in het interieur extra accentueert. Maar waarom is het nu zo dat die kleuren zo goed bij elkaar passen?

De kleuren groen en roze liggen tegenover elkaar in de kleur cirkel. Dan denk je misschien, tegenovergesteld aan elkaar, dat is toch juist niet goed? Maar dit betekend dat dit complementaire kleuren zijn. De kleuren halen elkaar dus het best op en dat is wat je in dit geval juist wil!

Dus wil jij de volgende keer een boeket wat je interieur accentueert? Kijk dan even naar de kleurcirkel en kies de kleur die tegenovergesteld is aan de kleur in huis!

Wat een pracht plaatje! Bedankt Bloemsierkunst Futura voor dit mooie boeket!