Ga naar de inhoud

Hoi allemaal,

 

Voor Decora , Nijmegen mocht ik weer aan de slag.

Deze keer voor een geweldige trend waar je als plantliefhebber en interieurliefhebber niet omheen kan.

Kamerplanten zijn sinds een tijd niet meer weg te denken uit een modern interieur.

De laatste jaren is het hebben van kamerplanten echt een trend geworden, en dan niet 1 klein plantje, nee schappen vol met groene kamperplanten.

Waar de bloemist vroeger een kleine collectie had met bv een ficus en vetplant is dat nu wel anders.

Op de veiling, zoals bv Plantion, zie je diverse soorten planten voorbij komen. De monstera Variegata, zeldzame philodendrons, bananenplanten, grote hangers, miniplantjes, tegenwoordig is het aanbod van kamerplanten enorm.

Groene kamerplanten kunnen een kil interieur direct sfeer geven. Maar denk ook aan een kantoorruimte die direct gezelliger kijkt wanneer er groene planten staan of een wachtkamer die minder koud kijkt met wat planten erin.

 

We kunnen dus niet meer zonder groen in huis!!

Vaak kopen we een plant en die staat dan op aarde in een binnenpot, maar de laatste jaren is er een trend op komen zetten waar we niet omheen kunnen en wij als plant liefhebber ook niet omheen willenwink

Hydroponie of te wel planten op water!!

Ja ja je leest het goed, in plaats van bloemen zet je als het ware je plant op water.

 

Ziet er leuk uit toch!

Het is eigenlijk heel makkelijk, je schudt en spoelt de aarde van de wortels af, kiest een leuke glasvaas en zet de plant met zijn wortels in het water, af en toe ververs je het water en verder is het genieten maar.

Van Decora heb ik deze mooie, jonge, monstera gekregen met een bijpassende vaas.

Een monstera kent menig plantliefhebber wel en deze plant leent zich prima voor hydroponie.

Naast de monstera zijn er nog veel meer planten die het prima doen als ze met hun wortels in het water staan, denk aan alocasia’s, calathea’s, philodendrons, lepelplanten, anthuriums, graslelies en zo gaat de lijst door.

Zolang je de plant maar niet te diep met zijn stam in het water zet zal hij zich prima vermaken, ondertussen kan jij mooi genieten van het sfeervolle gezicht en de wortels die zich ontwikkelen.

Hydroponie is ook een prima manier om stekjes te kweken.

 

Behalve dat het kweken van stekjes erg leuk is, kijkt het ook nog eens erg leuk als je meerdere planten op water bij elkaar zet.

Het geeft een fris maar sfeervolle setting. Door veel binnenpotten kan een ruimte snel vol lijken, maar doordat de planten in glas staan met water geeft het ook een ruimtelijk effect , je kamer kijkt niet direct heel erg vol.

Decora speelt al een tijd in op deze trend, ze hebben een mooie collectie glasvazen, zo is er altijd wel een passende vaas te vinden voor jouw plant om zijn wortels in te laten zwemmen.

Ook hebben ze , naast hun geweldige verse bloemen en planten in aarde, altijd een mooie collectie planten op water staan. Ideaal, want dan hoef je zelf niet meer aan de slag om die wortels schoon te krijgen. 

Momenteel hebben ze de collectie weer aangevuld, mooie monstera’s en onder andere syngoniums staan te wachten in hun vaas om bij jou thuis verder te mogen groeien.

Want hoe gek het misschien ook klinkt, planten op water groeien hartstikke goed. Ook al hebben ze niet de voeding die ze uit de aarde halen, ze maken mooie waterwortels aan, groeipunten zie je groeien en de plant blijft nieuw blad aanmaken.  Calathea’s en alocasia’s maken zelfs als ze op water staan nieuwe knolletjes aan, en weet je wat daar het allerleukste van is?

Je kan het hele proces zien omdat het niet verstopt zit in een pot met aarde, hoe gaaf is dat?

Heb je bijvoorbeeld een plant die het niet goed doet, waarvan je niet zo goed weet hoe de verzorging werkt? Dan kan het helpen om deze plant op water te zetten ( mits hij hiervoor geschikt is). De plant kan dan namelijk zelf zijn wateropname regelen en kan zo weer bijtrekken.

 

Geen zin om iedere week verse bloemen te halen, dan zet je toch mooi een vaas met plant neer, kaarsje erbij en klaar, je hebt weer een gezellige hoek gemaakt in je huis.

 

 

Deze mooie monstera mag bij mij thuis lekker verder gaan groeien in zijn vaas.

Ik heb hem gecombineerd met wat planten in potten en andere waterplanten op een schap. Door het groen en het kleurloze water kan ik hem mooi overal neerzetten, want hij past overal!!

Zelf ga ik binnenkort zeker weer langs bij Decora in Nijmegen, want de hydroponie trend is er een die mij goed bevalt!

Mijn huidige collectie planten op water komt grotendeels bij Decora vandaan , wetende dat ze nu ook mooie syngoniums hebben moet ik zeker snel langsgaan om de collectie uit te breiden!!

 

Wil  jij ook starten met hydroponie, wil je weten of jouw plant er geschikt voor is? Neem contact op met Decora  in Nijmegen.

Hun collectie is echt de moeite waard, daarbij dan kan je in hun mooie bloemenstalling ook jezelf verwennen met verse bloemen!!

Hopelijk hebben wij jullie weer inspiratie gegeven voor je eigen huis en tot de volgende keer!!

 

Liefs Joyce