Ga naar de inhoud

Afgelopen woensdag 21 april was het zover: de Moederdag livestream vol met inspiratie van Plantion en VBW. Ik werd uitgenodigd om wat te vertellen over Taste the Green. Het was een enorm grote eer en een erg leuke ervaring dat ik daarbij mocht zijn! Als dank kreeg ik dit prachtige bloemwerk mee en daar vertel ik jullie graag wat meer over. 

Dit bloemwerk is gemaakt door Hanneke Frankema. Geen onbekende naam in de bloemenwereld, want ze heeft zelfs de titel Nederlands kampioene op haar naam staan! Ik kan dus aan iedereen vertellen dat ik thuis een bloemwerk van een echte meesterbloemist heb staan! Hoe gaaf is dat?! Hanneke was samen met Dini Holtrop aanwezig bij de livestream om tijdens de inspiratiesessies hun werken te demonstreren. 

In het bloemwerk zijn drie planten gebruikt: de orchidee Las Vegas, de Tillandsia dyeriana en de Ceropegia sandersonii. Met de aanloop naar Koningsdag een prachtige oranje combinatie, maar bovendien een kleur dat het erg goed doet in ons interieur. Boven de bank hangen immers 2 grote schilderijen met de kleuren groen en oranje. Oh, en deze kleur past natuurlijk goed bij onze vissenkom met goudvissen šŸ˜‰ 

De orchidee kan tot wel 3 maanden bloeien! Het is belangrijk om de plant dan wel goed te verzorgen: om de 10 dagen een beetje water. De plant staat het liefst op een halfschaduw plek, maar zeker niet in direct zonlicht. 

De Tillandsia dyeriana is een afstammeling uit de Bromelia-familie. De dyeriana staat graag op een lichte plek en heeft graag natte voeren. Het liefst krijgt de Tillandsia een beetje lauw water!

De Ceropegia sandersonii is ook wel bekend als de parachuteplant of de lantaarnplant. Het is een makkelijke plant. Het is namelijk een vetplant, dus die gaat perfect samen met wat de andere planten uit het bloemwerk willen! 

De mooie goudkleurige pot van metaal komt van alflora.nl. Hanneke heeft onderin eerst cellofaan gelegd, zodat de pot niet gaat roesten. Daarnaast heeft ze de bovenkant ”afgetopt” met sierzand. In het bloemwerk is ook nog gebruik gemaakt van dik alluminiumdraad dat opgeboord is met de boormachine met OASIS paper wire, waarmee de mooie lijnen en vormen in het bloemwerk gecreëerd zijn. 

Als je goed het bloemwerk hebt bekeken, heb je ook nog ontdekt dat roestkleurige varens zijn verwerkt. Als je het mij vraagt: een hele goede match met het goud en het oranje van de orchidee! Wat vinden jullie ervan? Op mijn Instagram vinden jullie nog een gave reel met close-ups.