Ga naar de inhoud

Allereerst voor alle lezers, een heel mooi en gezond 2023 waarin er hier weer volop inspiratie gedeeld mag worden.

 

Nadat de tijd van  de kerstboom erop zit en de kerstspullen zijn opgeborgen vind ik het in eerste instantie, wel fijn dat er wat ruimte is gekomen maar  tegelijkertijd ook een kale bedoening. Ik was dus blij dat @anemoondronten deze week deze prachtige buizen vaas gevuld met fleurige bloemen voor mij klaar stond.

De vaas is afkomstig uit de collectie van Luimes & Luimes, die hun eigen merk Villa Pottery hebben. Dit bedrijf staat voor, Verrassend, Vernieuwend, Kleurrijk en Uitdagend. Zij hebben ruim 45 jaar ervaring op het gebied van woningdecoratie.

De producten zijn van eigen ontwerp of worden met de grootste zorg geselecteerd en staan bekend om haar kwaliteit, speciale glazuren, karakter en afwerking. Deze keer is er gekozen voor een zogenaamde buizen vaas waarin verschillende soorten bloemen zijn opgemaakt.

 

Zeker met deze donkere dagen word ik blij van dit fleurige bloemwerk waarin de volgende bloemen zijn verwerkt. De Tulp, Wilde Ranonkels, Oxypetalum en een op fluitekruidachtig lijkend bloempje genaamd Dancus.

 

De Tulp

Met  de aankomst van een vracht tulpenbollen uit Turkije in 1562 is de start gemaakt van de Europese tulpenteelt , De tulp staat voor gebed, toewijding en als verklaring van liefde.  De naam tulp is afkomstig van het Perzische woord “doelband” dat tulband betekent. De Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. Bron Wikipedia.

De Ranonkel

De wilde ranonkel lijkt veel op de pioenroos maar is een knolgewas met een kleine bloemknop waar veel bloemblaadjes uitkomen. Symboliek de Ranonkel staat voor charme.

De Oxypetalum

De  oxypetalum is een geslacht uit de maagdenpalmfamilie, de soorten komen voor in  Zuid_Amerika. Deze bloemen zijn vooral gewild in boeketten vanwege hun lieve en frivole uitstraling.

De Dancus

Is een zeer algemeen voorkomende plantensoort uit de Schermbloemenfamilie. De bloemetjes zijn wit of roze met in het midden een plukje zwart purperachtig. Ze lijken wel een beetje op fluitekruid.

Er is in verschillende hoogten gewerkt om het geheel een speelser effect te geven. Ik denk dat zodra ook de tulpen uitkomen het geheel er nog mooier uit zal zien.

 

Met mijn blog hoop ik dat ik jullie heb kunnen inspireren om ook eens een andere vorm vaas te gebruiken om verschillende soorten bloemen in te zetten. Ik zelf vind dit een mooi arrangement waarin alle bloemen afzonderlijk goed tot hun recht komen maar ook als geheel er mooi uitziet.

 

Alvast een fijn weekend.

Liefs Erna