Ga naar de inhoud

Maar deze Viooltjes hebben naast blauw ook nog heel veel andere mooie kleuren! Ik kreeg zelfs een oranje exemplaar mee die ik nog nooit had gezien! Viooltjes we kennen ze waarschijnlijk allemaal wel, maar wist jij dat er wel 400 soorten Viooltjes zijn? 

Ik mocht afgelopen week 2 schalen vol prachtige Viooltjes ophalen bij tuincentrum van de Lagemaat in Ede! Wat ik het leuke vond is dat ik zowel grote als kleine soorten Viooltjes mee kreeg. En wat ik met deze plantjes deed, laat ik jullie zien in deze blog door middel van veel foto’s.

Ik koos ervoor om een deel van de Viooltjes in een zinken emmer te stylen, en deze staat nu dan ook te pronken achter in de tuin op de tafel! Zoals jullie zien geven Viooltjes gelijk kleur aan je tuin dus is het een perfect plantje voor het voorjaar. Het is een plantje om vrolijk van te worden!

Ik krijg gelijk weer zin om buiten te zitten en te genieten van de plantenpracht om mij heen! Zoals jullie kunnen zien heb ik de Viooltjes lekker door elkaar heen gestyled, door middel van verschillende kleuren door elkaar heen te mengen. Deze tip kreeg ik mee bij van de Lagemaat en het is echt een trend van nu. Ik moet zeggen ik word wel vrolijk van deze trend!

Nadat ik deze emmer helemaal vol had gepoot met de kleurrijke Viooltjes ging ik over op de tuin. Want mijn achtertuin kon nog wel wat kleur gebruiken voor het voorjaar! Vaak worden Viooltjes in het vroege najaar aangeschaft, bij van de Lagemaat was het nu ook echt Violen tijd en kon ik genieten van verschillende soorten en kleuren!

Zoals jullie aan de foto’s kunnen zien is mijn tuin nog niet helemaal voorjaars proof, maar met deze vrolijke Viooltjes al zeker een heel stuk meer! Ik kreeg nog een leuke tip mee bij van de Lagemaat en deze zal ik in het volgende plaatje met jullie delen:

Zet de Viooltjes in groepjes van 3 bij elkaar, en ik moet zeggen dit geeft een heel leuk effect aan je tuin! Ook de trend die ik net al noemde om alle kleuren door elkaar te doen zet ik hier weer voort. Dit geeft een lekker speels effect wat wat mij betreft heel goed in het voorjaar past!

Ik hoop dat jullie net als mij ook zo enthousiast zijn geworden over dit leuke plantje! Het zonnetje laat zich al steeds vaker zien, mijn tuin word steeds meer lenteproof, ik zeg ik ben klaar voor de lente! jij ook?! Geniet ervan!