Ga naar de inhoud

De laatste week voor kerst is aangebroken, bij de meeste mensen is het huis al aardig versierd. Nu moeten  de voorbereidingen voor het kerstdiner nog gedaan worden.  Alle dingen worden geregeld, maar denken jullie ook aan een beetje gezelligheid tijdens het eten?  

Nu alles buiten een beetje anders is dan normaal is het toch wel net zo leuk om het binnen extra gezellig te maken. Laat je gasten keer op keer verassen door de extra sfeer die je op tafel hebt gecreëerd:

Een paar leuke tips voor een mooi gedekte tafel:

* Ga voor één sfeer, kies eerst hoe je het wilt aanpakken, ga je voor een bepaald thema of gebruik je een mooie kleur als eyecatcher.

* Dek de tafel vast en denk in laagjes. Placemat, groot bord, kleiner bord, soepkom. Plaats ook alvast het bestek en de glazen.

* Kies voor feestelijk tafellinnen en mooie servetten in de stijl die jij in gedachten hebt. Je kunt de servetten ook op een mooie manier vouwen.

* Bloemen en takken geven iets extra’s aan de opgemaakte tafel, net even een extra kerst sfeer.

 

Je kan het allemaal zo gek niet verzinnen. Lichtjes, glitters, kerstballen, verschillende kaarsen en ga zo maar door. Zorg er wel voor dat je een beetje de rust behoud en niet TE gek gaat doen. Het draait vooral om de mensen om je heen en er moet nog plaats zijn voor de mooie gerechten.

Kies je thema of kleur en ga aan de slag. Vind je het lastig om dit op de dag zelf te maken, Probeer dan eerst op een rustiger moment de “tafel”uit.

 Mijn keuze is uitgegaan naar een rustig geheel. Het sierlijke van goud, rustige van wit en stoere van zwart. Deze combinatie vind je ook bij mij in huis en mijn keuze is om er niet de nadruk op te leggen, maar juist als aanvulling op de sfeer in huis.

Ik stijl het af met een mooi groot kerststuk in de kleuren van mijn thema, wat mij betreft een echte eyecatcher.

 

Zo’n kerst stuk is ook heel leuk om cadeau te doen deze dagen! Overal kan het wel in huis en het geeft gelijk zo veel sfeer!

Wil je het graag geven, probeer dan eerst naar de persoon te kijken. Houd deze graag van naturel of juist van een bepaalde kleur, kies hier je kerststuk op uit.

Bij Leo Akkermans hebben ze verschillende stijlen aan mooie kerststukken. Traditioneel of juist wat meer neutraler qua kleur, groot of klein.

 

Fijne feestdagen allemaal!

 

Liefs Lisanne