Ga naar de inhoud

ASPARAGUS DE ALLESKUNNER…..

wat een legio mogelijkheden zijn er met wilde Asparagus takken…je kunt er een toef mee maken, in een krans verwerken of er een krans van maken, of gewoon een takje in een windlicht of een schaal leggen, of een paar takken in een mooie kruik of pot zetten….

Mijn vaste bloemist Bloembinderij Lindhout in Bennekom, had deze takken in de winkel staan en ik nam 5 takken mee, niet precies wetende met wat ik in gedachte had, hoe het zou uitpakken…

De takken laten zich makkelijk vormen en buigen, maar oh, oh wat zijn ze prikkelig….het zijn geen takken die je even zonder handschoenen kunt aanpakken of verwerken.

ik trok dus de stoute (hand)schoenen aan en begon een rondje te buigen en zette het aan elkaar vast met een stukje binddraad. Vervolgens keek ik goed of de ronde vorm in takt bleef en verwerkte de rest van de takken tot een simpele krans.

Omdat ik de asparagus krans verder wel mooi van vorm vond, miste ik toch nog iets van kleur, en dus moest een oude rozenbotteltak eraan geloven, die ik her en der in de krans heb gestoken, maar niet te veel, een beetje subtiel.

De krans oogt zoals de naam van de takken, namelijk een wilde asparagus krans! 

Voor de oplettende kijker…   ik heb er ook alvast 3 ijzeren sterretjes in gehangen, als echte kerstlover, voel ik al de Xmas-vibes… in december zou ik er ook nog kleine kerstballetjes in kunnen vast maken maar eerst nog even genieten van hoe het nu is.

Ik vind het super mooi staan zo bij mijn oude luik, ik heb de krans nog wel even ingespoten met haarlak, want Asparagus heeft de neiging om snel uit te vallen. Ook kunnen deze takken niet heel goed tegen fel licht, ze verkleuren en kunnen een beetje geel worden. De fris groene kleur vind ik zo super mooi aan de Asparagus.

Voor het maken van deze krans, heb je in ieder geval geen hogere wiskunde voor nodig, het is simpel maar mooi!

Bedankt voor het lezen van mijn wilde Asparagus verhaal, en ik hoop dat jullie het leuk vinden wat ik heb gemaakt, en misschien ook gaan knutselen met deze toffe takken….vergeet je handschoenen niet šŸ™‚

groetjes, Renata